Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
cecosvidovski avatar cecosvidovski 58 Точки

C# Web Development Basics Мнение

Здравейте, пиша на екипа в Софт Уни за да изразя разочарованието си към този прехвален "университет". Да, вярно е, наистина начина на обучение и това, че учиш само това което ти трябва е уникално. Стигнем ли до онлайн обучението - там просто нямам думи. Тия пичове дет предават лекциите все им се "чупат" видеата! На лекцията за PizzaMore Back-End-a има 6 минутно видео което не си заслужава даже да го гледаш, няма презентация, абе общо взето пълна гавра, а тва според мене е една от най-важните лекциите където те вкарват в Back-End-a като цяло... На Exam Preparation първата лекция пак му се било "счупилo" видеото. Общо взето направи ли някой грешка после няма някой да се погрижи да даде обяснения по форумите, да качат допълнителна информация или поне презентация за да може и хората които учат онлайн да научат нещо поне. Аз примерно съм сигурен, че няма да мога да си взема изпита... Говорите за някви Live Stream-ове на лекциите а даже не можете да се погрижете да ги запишете...

Тагове:
8
C# Web Development Basics 03/03/2017 10:03:48
msmilkoff avatar msmilkoff 341 Точки

Според мен, щеше да е по-добре ако не писахме на готов език. Трябваше да си направим собствен - SimpleC#.

И собствен SimpleCompiler. Няма друг начин да се научат нещата "в дълбочина"...

4
cecosvidovski avatar cecosvidovski 58 Точки

Всичко му научих на Front-End-a , а нищо от Back-End-a, само как да преписвам тва дето виждам от екрана... Спомням си Program Basics как всичко беше толкова лесно за учене при положение, че си нямах и понятие какво е C#. А това дето имат проблеми с видеото е откакто уча тук. Не мога да разбера толкова ли не се научиха да записват един Desktop. Като не е добър софтуера и крашва нека да го сменят не може така да продължава. Аз поне за сега съм до тук с онлайн обучението. Искаше ми се но щом не става поне да не го предлагат...

4
03/03/2017 11:04:37
dgp_82 avatar dgp_82 19 Точки

Много пъти в анкетите съм го предлагал, ако трябва да минем на една такса всички(онлайн и редовно), но да получаваме еднаква информация. Видеата аз също не мога да ги схвана защото никога не започват от самото начало на проекта. В повечето случай са продължение от логика на някой проблем който е решаван с редовните студенти по време на упражнението и не е записвано. Да не говорим че са с отвратително качество и забиват. Понякога имам чувството че лекторите просто си пишат код и си говорят на глас ей тъй колкото да има нещо записано на видео, без да поясняват основната идея, без да обясняват къде и за какво влизат, къси клавиши и т.н. Предлагам да се погледне сериозно върху тези проблеми, защото никак не е приятно да се учи по подобен начин. Ако нямате възможност да обучавате онлайн, кажете да се спасяваме и да си търсим други учебни центрове, но не смятам че това ви е идеята. 

7
cecosvidovski avatar cecosvidovski 58 Точки

Абе аз първо като разбрах за тоя университет си виках тва е the big deal дето се вика. Да си уча от вкъщи и да разполагам с информацията която разполагат хората които ходят редовно на лекциите (разбира се без помощта която получаваш там на място ако нещо не ти тръгне) беше нещо което го виждах като най-доброто. Ама уви малко след това разбрах, че онлайнърите са нещо като 2ра ръка студенти...

3
TihomirDimov avatar TihomirDimov 161 Точки

Напълно съм съгласен. Отнесох този проблем към Алекс още преди две седмици. Ресурсите са под всякаква критика

5
cap7ainjack avatar cap7ainjack 20 Точки

Здравейте,

Карал съм и присъствено и онлайн в СофтУни. Първо присъствено, после реших да мина онлайн за да не губя време след работа и да пътувам до там.

Имаше модули, в които онлайн-а беше супер. Всяко нещо се се е обеснява ясно и отчетливо, но и лектора беше сигурен във всеко нещо, което пише и коментира само наистна интересните въпроси от студентите.

Но за този курс съм съгласен, както и за Entity Framework, но този със сигурност беше по-зле, от към качество на ресурите - видеата на много места забиват и т.н.

Но най-вече много от нещата, които се правят лекциите не се обесняват и през повечето време лектора си коди и обесненията са от рода на "тука сега това така ще го направим", "тва тука ей така трябва да се промени", "тва не е така ми трябва да е така", и общо взето не става мнго ясно защо се прави нещо.Има едно мънкане. Някои от важните неща се споменават с 1-2 думи, а други по-маловажни плюс бъзиците с хората, които са на лекцията вземат повече време на видеото. Лектора много пъти започва да прави нещо, после се отказва от този начин, започва наново, по-друг начин....и често не става ясно каква е точно разликата, едното защо минава другото не и т.н.

Друго е, че някои фундаментални неща, за които е сигурен как се правят не ги обеснява много много, знае, че така се правят прави ги и нататък.Все едно е на изпит.

Сигуно хората, които са били там по упражненията, лекторите са им помагали доста. Не се съмнявам, но начина по който се водят онлайн видеата е доста слаб по мое мнение. Виждали сме, че може да е много по-добре (говоря за ООП C# модула).

 

Иначе програмата на самия курс, темите, структурата, също самия изпит  са супер!

 

4
06/03/2017 11:36:09
Irrrka avatar Irrrka 19 Точки

И аз съм от разочарованите онлайнъри. В предишния модул - C# DB - издирвах видео материали от други лектори и с тях се подготвях, дори не съм гледала всички материали от нашия модул. Относно темата с лекторите - ами те просто не са лектори. Това, че са ТОП студенти абсолютно нищо не значи, за мен това не е кой знае каква реклама, защото аз не искам да ми направят проект, а да ме научат. Едно е да знаеш, друго е да можеш да го преподадеш. Това да кажеш, че дотук всичко е преподадено и няма нужда от видео, за мен значи, че няма нужда и повече да продължавам с модулите, информация и в youtube има. Съжалявам, че трябва да съм от хейтърите, досега все търсех оправдания защо едно нещо е така, но този модул просто ме отблъсна да си търся алтернатива.

4
Andrey87 avatar Andrey87 3 Точки

Здравейте колеги, 

виждам, че от Софт Уни никой не е взел отношение по нещата които сте описали, което е несериозно според мен!

И да попитам, някой успя ли да намери видео от лекцията PizzaMore Back-End-a, което е 6 минути ? И дали въобще има такова, в което може да видим какво са правили, понеже и за мен е една от най-важните лекции и се губи смисъла просто да препиша кода и да незнам как работи реално и да гадая кое как става. 

2