Loading...
minito99 avatar minito99 23 Точки
Best Answer

Заповядай сорс кода може по него да гледаш и да търсиш логиката

package FirstStepsInCoding;

import java.util.Scanner;

public class Pr06SquareOfStar {
        public static void main(String[] args) {
            String star = "*";
            Scanner s2 = new Scanner(System.in);
            int n = s2.nextInt();
            for (int a = 1; a <= n; a++) {
                if (a == 1 || a == n) {
                    for (int i = 1; i <= n; i++) {
                        System.out.print(star);
                    }
                } else for (int b = 1; b <= n; b++) {
                    if (b == 1 || b == n) {
                        System.out.print(star);
                    } else System.out.print(" ");
                }
                System.out.print("\n");
            }
        }
    }

0
21/03/2017 19:24:42
VladimirD avatar VladimirD 12 Точки

Гледах и двете лекции, търсих в нета, но не успях да се справя сам...Благодаря все пак :)

0
KitKetty avatar KitKetty 0 Точки

И на мен не ми стана ясно, гледах, слушах, пак гледах, четох и нещо не мога да го направя като хората. 

0
MartinBG avatar MartinBG 4803 Точки

Какво по-точно не ви е ясно по задачата?

Предполагам, че сте я решили на лекцията и имате въпроси към решението?

Или нямате решение и се опитвате да намерите свое?

Или търсите готово решение?

Задачата сама по себе си не е сложна, като целта е да се усвоят и приложат някои основни похвати.

Мога да постна мое решение, ако това е което търсите.

0
Alex0101 avatar Alex0101 374 Точки

Здравей,

съвсем на кратко и абстрактно:

За да напечаташ квадрат трябва да знаеш размера на страната. Квадратът се състой от х реда и х колони.

Това значи, че трябва да печаташ х броя символи на всеки ред , х реда.

Аз бих го изпълнил с два цикъла фор, вложени.

Първият ще ми печата редовете от 0 до х, а вторият за всеки ред й броя колони.

Ако не ви е станало ясно, пуснете конкретното условие и ще ви разпиша алгоритъма по-подробно.

Поздрави,

Сашо

0
06/03/2017 14:24:33
KitKetty avatar KitKetty 0 Точки

Здравейте, 

Написах решение, което в IntelliJ работи чудесно. Само че, когато го въведа в Judgе, ми казва, че е грешно, 0 от 100, чевени хиксове и тн :) 

Как по друг начин можем да проверим въпросното решение дали става или не и дали се кредитира или не? :) 

0
StanislavJd avatar StanislavJd 0 Точки

* Квадрат от звездички

Напишете Java конзолна програма, която прочита от конзолата цяло положително число N и отпечатва на

конзолата квадрат от N звездички, като в примерите по-долу:

1. Направете конзолна Java програма. За да прочетете числото N (2 ≤ N ≤100), използвайте следния код:

static void main(String[] args) {

Scanner console = new Scanner(System.in);

int n = Integer.parseInt(console.nextLine());

// TODO: print the rectangle

2. Допишете програмата по-горе, за да отпечатва квадрат, съставен от звездички. Може да се наложи да

използвате for-цикли.

Като квадратите са съответно с 3,4,5 звезди и празно пространство в самия квадрат

0
06/03/2017 15:27:15
PeterI avatar PeterI 0 Точки

Има я решена в едно от видеата на групите по Java Basic. Горе-долу 02:19:00

https://www.youtube.com/watch?v=wpfCWisKWVw&feature=youtu.be

0
NikolayRogchev avatar NikolayRogchev 12 Точки

Здравей, задачката е дадена чисто като демонстрация и не се изисква от вас да я разбирате и решавате (на този етап). Естествено ако имаш желание може да гледаш изминалите курсове (темите за цикли и чертане на фигурки с цикли), защото за да се обясни задачата първо трябва да се обясни какво е цикъл и как работи, да се премине на вложени цикли и чак тогава можем да обясним задачата. Поздрави.

0
MihaelaD avatar MihaelaD 1 Точки

Задачката не е ли част от домашното First Steps in Coding? Наистина не става ясно поне за мен, тъй като са качени условията на повече задачи, отколкото са тези, които се очаква да въведем в системата Judge? Посочената задача "Квадрат от звезди" ще получава точки, съдейки по системата Judge и според мен е необходимо да я решим в случай, че искаме да изпълним условието за решени задачи над 80% до 3-тата лекция (иначе преминаваме в онлай форма на обучение). Моля някой, ако има информация да сподели и разясни :)

Благодаря предварително!

0
borkins avatar borkins 47 Точки

Задачките маркирани със звездичка не са задължителни (все пак повечето са градени в/у материал, който не е взет), а по-скоро предизвикателни (да търсите начина за решение сами).
По тази логика мисля, че тези задачи не са включени в тези 80%, и не би трябвало да се броят, ако имате нерешени от тези които са задължителни (предполагам, защото е по-вероятно да са copy/paste от някъде, отколкото да са решени от начинаещ).
Поздрави!
Борис

0
StanislavJd avatar StanislavJd 0 Точки

Благодаря!

0
TatianaIndzhova avatar TatianaIndzhova 6 Точки

аз използвах само циклите for - четири са - без никакви други опции if, else, while и т.н., т.е. както по условието на задачата. Пускам скенера да ми чете цялата променлива  N от конзолата на входа, след това пускам цикъла for за да печати звездичките на 1-та хоризонтална стена на квадрата, преминавам на следващия ред и завъртам for за N-2 реда за вертикалните стенички: печат 1-ва свезда, for за интервали от 1 до N-2, печат последна звезда и преминаване на нов ред, кат завърши цикъла, отпечатвам с for втората хоризонтална стена на квадрата (копи на първата)  готово.

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.