Как да сведа картинките в html до минимален обем?
В една задача от упражненията се иска да направя едно сайтче с едни картинки. Проблемът ми към момента е, че целият ZIP, който трябва да кача в judge, не може да е по-голям от 16:KB. Намалих обема на снимките няколко пъти чрез един онлайн софтуер, а след това намалих и размера на картинките (в пиксели) чрез Paint до този размер, който се изисква, но пак сбора от KB-ите ми идва в повече.
Някой има ли идея какво е това, което не ми идва на акъла, за да се вместя в този максимум от 16 KB?
Само един способ знам за качване на картинки директно в html (чрез Base64), но това оема доста памет. Всички други варианти за вмъкване на снимка в html изискват или вънешн файл, или снимката да е качена някъде в интернет.
Можеш ли да дадеш повече информация какво точно се опитваш да направиш понеже не става ясно.
Въпроса ти свързан ли е с някаква задача в judge или искаш да качиш някъде htm, който да съдържа снимки?
Другото което може да направиш е да покажеш код в codepen.io
Опитвам се да кача архива с html файла, със CSS файла и с необходимите картинки, но ZIP-натия файл е над 16 KB, какъвто е максимума.
По-конкретно става въпрос за задача 06. World Cup News от https://judge.softuni.bg/Contests/394/HTML-and-CSS-Overview.