Инсталиране на нови програми
Хора, когато си инсталирате нови програми /приложения,.../, как проверявате, дали нямат вируси или не са вируси, или злонамерен софтуер някакъв? Има ли някакви стъпки, основни моменти, които може да се прилагат принципно в тези случаи. Понеже явно покрай СофтУни трябва да си напълня компютъра със всякакви програмни продукти, а много често не съм сигурна, дали правилно разбирам, че точно това, което съм нарочила за инсталиране, ми трябва, т.е. е проверено от СофтУни, че е читаво... И всеки път изтръпвам, когато се появи прозорец, че не е проверен източникът, който ще ми прави промени в компютъра... Изобщо, много ми е хубаво, че вече знам какво е масив и речник, примерно, обаче, истината е, че страшно много базови познания ми липсват. Моля за помощ.
Много благодаря! Инсталирах си я /даже ровнах в Гугъл за инфо за нея, :)/, минах успешен скан и вече ми е много по-спокойно.
Последните ти две думи ги разбирам, че ако компът не ми е под windows, вероятността да се зарази с нещо намалява?
Донякъде, да. Вирусите и този тип програми имат за цел да заразят колкото може повече компютъра, а Windows е доминиращата платформа за една голяма част от консуматорите и именно заради това има най-много за Windows.
Това което имах предвид в предишният пост е, че това са мерките за Windows - за Linux, Android и други операционни системи е по-различно.