Loading...
toni20002 avatar toni20002 14 Точки

Задача 03. Bike Race от изпит Programming Basics Exam - 20 November 2016 - Evening

Здравейте, колеги!Имам проблем с тази задача. Дава ми 50/100 точки, а не мога да си намеря грешката и ще се радвам ако някой може да ми помогне. (Всички тестове от word документа са ми правилни)

Ето го и кода - http://pastebin.com/JC1sej7v

Благодаря предварително за помощта! :)

Тагове:
0
Programming Basics
MartinBG avatar MartinBG 4803 Точки

Тази проверка трябва да е само ако състезанието е в дисциплина "crosscountry":

1.             if (allParticipants >= 50.00)

2.             {

3.                 totalEverything = (totalEverything - (25.00/100.00*totalEverything));

4.             }

Така:

1.             if (traceType == "cross-country")

2.             {

3.                 gatheredMoney = ((JuniorCyclists * juniorsTaksa) +( SeniorCyclists * seniorsTaaksa));

4.                 razhodi = (5.00 / 100.00 * gatheredMoney);

5.                  totalEverything = gatheredMoney - razhodi;

6.             if (allParticipants >= 50.00)

7.             {

8.                 totalEverything = (totalEverything - (25.00/100.00*totalEverything));

9.             }

10.             }

11.  

0
spzvtbg avatar spzvtbg 581 Точки

здравеи,

проверките след суича наистина са излишни както ти е написал MartinBG сметките принадлежат по скоро в кеисовете за да смятат за конкретният пример с конкретните стоиности и ти вкарах проверката за крос кънтри >= 50 в съответния кеис и така  решението: http://pastebin.com/cUbALzKW  , взе 100 точки .хубаво е пресмятанията да стават в съутветната проверка или ъикъл а краиното решение когато всичките му параметри са променени може след това ,така си спестяваш писане и по лесно можеш да си проследиш кода ,какво се случва в него и съответно по лесно си намираш грешката ако не чрез преглеждане и пресмятане на ум и калкулатор чрез дебъгване  

0
toni20002 avatar toni20002 14 Точки

Много глупава грешка съм направил.... не съм видял, че ако само в cross-country са повече от 50 аз мислих, че ако във всички терени са повече от 50 пак да се случва нещо. Много благодаря и на двама ви за отговора :) 

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.