Loading...
yGaByGa avatar yGaByGa 21 Точки

Насоки/Помощ за Windows Forms Application

Здравейте,

Бих искал да попитам за малко насоки как да направя "Windows Forms Application" ?

Напълно начинаещ съм и гледам лекциите от архива, но сега като се опитах да направя Windows Application нещо не ми е ясно как стават работите.

Опитвам се да направя следната задача от конзолно приложение в Win App:

Begin:

Random rnd = new Random();
        int num1 = rnd.Next(1, 11);
        int num2 = rnd.Next(1, 11);

int result = num1 + num2;

Again:

int potrebitel = int.Parse(Console.ReadLine());

if (potrebitel == result)
        {
            goto Begin;
        }
        if (potrebitel != result)
        {
            goto Again;
        }

Като се опитвам num1(произволно число) да излиза в едно поле num2(произволно число) да излиза в друго поле, програмата да смята сбора на двете произволни числа и да проверява дали е равен на числото зададено от потребителя?

За всякакви насоки и линкове към информация която може да ми помогне ще съм благодарен. На някакъв пример на подобна задача много бих се радвал :)

Предварително благодаря за отделеното време.

Поздрави

Тагове:
0
Module: C# Advanced
slav_97 avatar slav_97 3 Точки

Като цяло разликата между конзолно приложение и Windows Forms не е голяма. Разликата е къде визуализираш изхода от програмата. Имаш много готови компоненти и форми които можеш да слагаш върху дизайна. Тях можеш да ги видиш като отвориш View>Toolbox. Дърпаш и слагаш върху формата. Отваряш View>Properties Window и там виждаш свойствата на елемента на който си цъкнал последно.Отгоре на Properties имаш една светкавичка която ти отваря Events за дадения елемент. Щракаш 2 пъти на някой и директно ти създава Event Handler в кода. При двоен клик на елемемента създаваш директно евента който се предполага да използваш най-много(за бутон това е Click). Стойности на текстови полета се вземат и задават с textBox1.Text, радио бутони с rodioButton1.Checked =/== false/true, listBox-a ти е като стандартния List, с label-и и text box-ове си изкарваш някви текстове по формите. И май тва е основното.За твоята задача бих сложил всичко с един бутон и 4 text box-a. Пробвай и пиши ако има някакъв конкретен проблем. :)

0
21/03/2017 18:49:11
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.