Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
Xzahn avatar Xzahn 34 Точки

Вие как учите?

Здравейте,

 

Интересно ми е да разбера кой как учи. И по-точно, как се подготвяте за един изпит например. Решавате денонощно задачи, гледате лекции или четете всяко едно четиво, което ви попадне. Упражнявате само "първи" задачи, докато не започнете да ги решавате със затворени очи и чак тогава минавате на втора. Или подред по номерата? Деня преди изпита се опитвате да наваксате пропуснатото, почивате, медитирате или се...молите? Каква е вашата процедура?

 

3
Общи приказки
Valleri avatar Valleri 292 Точки

Попринцип през месеца на курса започвам с видеотата от самия курс + домашните, след като ги завърша тях, търся разни сайтове като bgcoder, codeabbey, projecteuler, codeforces, SPOJ и търся задачи, които мога да реша.
Попринцип е добра идея да си измислям сам и да решавам. 

Преди HTML, Javascript, PHP първо ще мина в codeacademy туториалите, защото са кратки и бързо схващаш идеята зад езика, после вече се прехвърлям на материалите от Софтуни. Макар че за Джаваскрипт и ПХП може директно да се втурна в решаване и в движение да науча синтаксиса.

В момента уча и Java и то основно теория, което ми помага да си изградя обща представа за програмирането. 

Иначе преди изпит, просто решавам, медитирам и така...на изпита ще дадат най-важното, което трябва да се знае, така че няма лошо да наблегнеш само на него.

Иначе за само първите задачи - не, то всяка задача е различен консепт в програмирането ии трябва да правиш по ред според мен.

Неща които трябва да правя, а не правя:
Да чета повече код
Да пиша повече авторски програми

8
Samuil.Petrow avatar Samuil.Petrow 1549 Точки

Колегата горе ти е отговорил доста добре относно това как да се подготвяш. Когато аз кандидатствах бях написал на шега няколко съвета за "пребиваването" в софтуни, но мисля, че все пак има неща, които могат да ти помогнат. Линк към темата.

3
19/08/2014 20:15:08
Xzahn avatar Xzahn 34 Точки

Нещо линка не работи колега.

0
Samuil.Petrow avatar Samuil.Petrow 1549 Точки

Мисля, че всичко му е точно.. пробвай да добавиш /0 отзад ако не хваща page-рането :?

0
Xzahn avatar Xzahn 34 Точки

Изглежда, че верния линк е ".../questions/details/51". Мерси, ще му хвърля едно око! 

0
Ellnita avatar Ellnita 52 Точки

Колегите са доста изчерпателни, но мога да добавя 1-2 неща, които на мен лично също доста ми помагат. Това определено е форума и особено различни видеа, които се качват с решения на задачи от изпити, решения на домашни и други. Някои такива видеа са над час, но съдържат много информация, наблюдения и дори отклонения от темата, които често се оказват еднакво полезни с основната част. Като наблюдаваш човек от страни как решава задачата и през какви размисли идилеми минава, научаваш много. Освен видеата във форума могат да ти помогнат и други подобни видеа по различни канали за програмиране в Youtube например. Ето една такава тема от форума с полезни видеа (сигурно си я видял вече, но все пак) е ТАЗИ.

3