C# - програмиране
Здравейте в процеса на работа с Visual basic 2017 и C# се сблъсках с няколко проблема.
Може ли някой да ми помогне със съвет?
- в задачата за лице на кръг, променливата от тип double не ми приема стойности от вида 2.5, а само 2,5. На какво може да се дължи това?как може да се корегира за да приема?
- при добавяне на клас към проект и последващото му изтриване води до невъзможност да се билдва проекта, тъй като Visual Studio 2017 пази връзки към изтритите класове и не ги намира. Как мога да "изчистя" този проблем?
- Някой да знае защо поведението при Build (F6), Start app with debug (F5) и Start app without debug (Ctrl+F5) е различно при console app. При F5 и F6 не тръгва - дава ми грешки, а при Ctrl+F5 тръгва. (забелязох го като срещнах проблема с double типа)
- и по двата начина трих и от папката ръчно и от дървото в Solution browser и после като искам да си билдна проекта не ми дава:
сега като го отворих на ново ми даде грешка от ново но този път ми показа вече изтритите класове в дървото. След като ги изтрих пак се оправи.
В същност сега като се сетя тези класове бяха с мейн методи (празни), а в един проект трябва да има само един клас с мейн метод (затова ги и изтрих). Вероятно това също е бил част от проблема. Нещо се е объркало докато съм пробвала различни неща.
- грешката която ми даде е за типа double при run F6 или F5. Не приемаше стойност 2.5, а само цели числа 2. Грешно въведен input беше грешката, но текущо не мога да го възпроизведа. Тъй като си реорганизирах проекта и вместо отделни класове си направих различни методи в един клас. Може и заради това да ми е дал тази грешка.