Рисуване в C#
Добро утро . Някой може ли да ми прати линк примерно или да ми каже къде мога да намеря по-подробна информация за това как се рисува в C# с примери. Става въпрос за 5тите задачи от изпитите за програминг бейсикс.
Добро утро . Някой може ли да ми прати линк примерно или да ми каже къде мога да намеря по-подробна информация за това как се рисува в C# с примери. Става въпрос за 5тите задачи от изпитите за програминг бейсикс.
то рисуването не е нищо особедно програмна логика като пресмятането с циклите или отпечатването на някъкви комбинации от числа или букви , проверки.
най вероятно имаш пропуски в основните неща или не си разбрал циклите и проверките достатъчно добре.
тук ще ти напиша някои неща които ще те улеснят може би:
1.използваи променливи които в цикъла да се увеличават или намалят според нуждите ти при печатането на някъкви знаци.
2.използваи new string('*', 2) - вслучая печата две звездички.
3. Console.Write(); - печата на същия ред долепено за предходния знак.
Console.WriteLine(); - слиза на нов ред.
поиграи си с прости примери отпечатаи например един ред с цикъл след това 2, направи си квадрад и така нататък триъгълници пробваи някъкви прости фигури с повече знаци отпечатаи си няколко променливи за да разбереш как се движат в цикъла и така докъто не разбереш какво се случва дебъгването също помага.
и накрая прегледаи отново обясненията от лекциите , а примерни решения с чертане ще намериш наи различни във форума .
и все пак идеята на чертането е да разбереш по добре работата на циклите.
Колегата ти е казал как да подходиш най-добре. Започни със прости неща. Първо един квадрат, после триъгълник и т.н. Отвори си и авторското решение на една задача и се опитай да провериш всеки един ред каква команда изпълнява. Пишеш първите ред,два,три и проверяваш какво се е получило до момента. Ако се затрудняваш с циклите, прегледай отново лекциите и упражненията за тях.
При проблем с някоя задача, питай във форума.
https://softuni.bg/trainings/resources/video/12956/video-screen-25-february-2017-anton-petrov-csharp-programming-basics-january-2017