Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
Austin avatar Austin 3 Точки

[Java Fundamentals] Записване на следващ курс

Здрасти,

понеже между Java Web и Java DB Fundamentals има една дупка от 4 месеца, въпросът ми е, за човек който не е изкарал JS Core все още, и сега завършващ Java Fundamentals кой вариант е най-добър за продължаване? Оптималният вариант би бил Java Fundamentals -> Java DB -> Java Web и тогава търсене на работа, като за в бъдеще си оставя JS Core, защото ако започна сега JS Core се опасявам, че ще позабравя джавата в тези 4 месеца, докато дойде време за Java DB, пък и джавата ми е по-интересна от джаваскрипта, . Но тъй като няма да има Java Web в близките 8 месеца, Java Fundamentals -> JS Core -> Java DB Fundamentals достатъчно ли е за започване на работа или е нужно да се изкара и Java WebМоля за съдействите, тъй като този въпрос беше засегнат на лекциите, но искам все пак да чуя и вашите мнения.

 

Благодаря за вниманието!

0
Module: Java Advanced 06/04/2017 17:09:55
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6846 Точки
Best Answer

Здравей,

Ако сега си завършил Java Fundamentals, моята препоръка е да запишеш JS Core. След което Java DB и после Java Web. Ако си карал вече JS Core може да запишеш или JS Web или DS & Algo (аз препоръчвам структурите и алгоритмите).

По въпроса кое е достатъчно за работа - задължително е да можеш да правиш завършени приложения. Разбира се, има компании които искат и просто да си чувал какво е програмиране. Но това са по-скоро стажантски позиции.

1
Austin avatar Austin 3 Точки

Благодаря за отговора. Само за да recap-на:

Според теб е добре да имам JS Core + Java DB + Java Web и чак тогава да се ориентирам за работа? Чувал съм от кариерният център, че са нужни поне половината от общите кредити за професията(75 в този случай) за работа. Това, което ме обърква е, че ако са 100 нужните кредити за търсене на работа, както пише в Учебния план, то Tech Module + Java Fundamentals + Java DB + JS Core дава точно 96, което пак не е достатъчно за търсене на работа, докато Tech Module + Java Fundamentals + Java DB + Java Web(същото ама без JS Core) дава точно 100. :D T.e. в единия случай ако запишеш JS Core трябва да запишеш още един курс, защото не ти стигат 4 кредита(ако си изкарвал максимални кредити на всеки курс).

0
06/04/2017 16:48:46
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6846 Точки

Вариантът с 96те кредита е само 4 кредита по-малко от този със 100те, но с доста по-слабо завършени умения. Според мен идеалният вариант е и Java Web и JS Core  (както е и по програма - и двете са сини в модулите)

0
Austin avatar Austin 3 Точки

Благодаря за съветите!:)

0
Nathraichean avatar Nathraichean 3 Точки

За помощ от Софтуни за намиране на работа имаш нужда от 100кредита за професия на Java, било то събрани от отворени курсове по 3 кредита или от специализираните. Те обаче, помагат за специалност "Java Web Developer". Ако не минеш уеб курса, не знам как ще правиш уеб приложения. JS Core няма за цел да научиш езика, а да разбереш как работи, защото се използва почти във всеки сайт малко или много.

0