Ето го и моят Sass за задачата с градиентите. Ползвал съм един общ миксин за всички градиенти, като вида на градиента се задава с интерполация. Има и втори миксин, в който са зададени еднократно цветовете за отделните дивове и той само се извиква с необходимите параметри където трябва. Смятам че стана прилично и кратко решение.
Там някъде в гитхъба са и решенията на останалите две задачи от домашното. Ако на някой още му се занимава с HTML и CSS може да ги разгледа и тях.
Колега, в задачката пише, че когато щракнеш трябва да се завърта и да се появява по средата, а когато щтракнеш пак да се скрива.. От демото се вижда :)
Оо, браво, Яна! Аз не се сетих да използвам $direction и съм писала отделни миксини за посоките... Иначе като цяло са доста сходни решенията ни, като моето не е толкова изпипано и визуално точно, но съм се старала да ги пиша нещата в проценти и em-ове за да бъде responsive страничката, защото имам нужда да го практикувам това повече:
Gradient City - Sugar Sass | Demo
Има големи разлики в стилизирането! Хах бъзикам се, човек трябва да е сляп да не види, че вие сте авторите на задачите! Поздравления за което!
Не работи коректно под Firefox :P.
Аз честно казано не съм се постарал чак толкова, пък и ми беше малко трудно да разгадая всички моменти, които трябва да се случат само на база на тоя гиф. За мен анимациите бяха въпрос на интерпретация.
Как да не работят на Mozilla, та аз сега ги тествам на нея и всичко е 6 :D
Аз не съм казал, че не работят, а че не работят коректно ;). Има разлика между начина, по който работи под Хром и този, по който работи с лисицата. Под нея не "вибрират" при hover. При click също се държи по друг начин анимацията :P.