Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
aggeorgiev avatar aggeorgiev 326 Точки

Промени в сайта

Както вече сте забелязали има промени в сайта, но никой нищо не казва по въпроса.

Според мен екипа е свършил чудесна работа и би било полезно промените да идват с кратко описание (changelog).

Моля , споделете Вашите мнения.

Тагове:
5
Въпроси за SoftUni 07/04/2017 14:51:04
Mhristoforova avatar Mhristoforova 166 Точки

Здравей,

Абсолютно съм съгласна, че за някои неща трябва малко въведение, но сайтът в момента преминава през цялостен редизайн и искаме да изчакаме да пуснем и другите обновления, за да обединим всичко в едно :)

Бтв отворена съм към предложения за това как би било най-удобно за всички да покажем новите визии и функционалности - тема във форума, видео, all of the above или нещо друго? :)

Поздрави,

Мери

5
TihomirDimov avatar TihomirDimov 161 Точки

Чак теми и видеа не знам дали са необходими. Ако интерфейса е стрейтфоруърд както е сега, не виждам проблеми направо да го пускате. А който не може да се оправи, не знам дали мястото му е в СофтУни...

-1
07/04/2017 16:58:55
aggeorgiev avatar aggeorgiev 326 Точки

Чувствам се длъжен да поясня някои моменти:

    Първо по важност, ще си позволя да не съм съгласен с колегата Тихомир, за това, че способноста за ориентация в дизайна на определен сайт е определящ критерии за потенциала на начинаещите. Тази преценка е по-добре да оставим на екипа, който полага сериозни усилия за набиране и подбор на желаещите да се развиват.

    Що се онася до промените уточнявам еднозначно, че новия вариант е още по-добър, смислено подреден и удобен за всякакъв вид устройства (оптимизиран за таблети и телефони предполагам - още не съм пробвал но така изглежда).

    Идеята за анонсиране на промените е следната: подобно на водещи компании като Гугъл (който така или иначе скоро ще настигнем и задминем :-), може да се предостави възможност на потребителите да видят планираните промени.Защо?

Защото това ще даде възможност на хората да си кажат мнението а на разработчиците да научат това мнение на по-ранен етап.

И освен всичко друго на настоящите студенти и бъдещи програмисти ще бъде направена добра демонстрация на подход.

Всичко това разбира се може да претоварва екипа или да се разминава с неговата политика, така че си остава мое мнение в сферата на добрите пожелания.

    Относно видеата - мисля че такива и до сега бяха налични , като първи ресурс в началото на всеки курс.

   И последно, относно темата - тя и сега си е добра. За за почитателите на различни цветови схеми също има решения, при това от студенти:

https://userstyles.org/styles/browse?search_terms=softuni

Успех на всички и весели празници!

0
TihomirDimov avatar TihomirDimov 161 Точки

За да си вдигна 4-те дислайка laughlaughlaugh по темата ще кажа, че намерих бъг при оценяването на домашните. Курсът е уърд прес и каквото и да правя и струвам да сваля домашно за оценка, домашното, което се сваля е моето собствено, което мога успешно да оценя с 10 angel

0
08/04/2017 11:38:17
petyanikolova avatar petyanikolova 1 Точки

Относно промените в сайта за мен има бъг в отварянето на материалите в курса. При избор на тема нищо не се случва, за да разбереш, че имаш заредени файлове. По- добре би било автоматично да прехвърля към позицията на материалите.

1
aggeorgiev avatar aggeorgiev 326 Точки

Когато избереш тема (редът на активната се оцветява в оранжево) - под списъка с теми се отваят ресурсите и вече избрания ресурс се отваря на нова страница.

Успех!

0
WifiAvivi avatar WifiAvivi 151 Точки

 под списъка с теми се отваят ресурсите

Само който го е правил си знае, че се отварят там. Отне ми доста време да разбера, че трябва да скролна до дъното на страницата. 

0
aggeorgiev avatar aggeorgiev 326 Точки

Честно казано и аз не го открих от първи опит, но подхождам с разбиране, защото очевидно освен частта която ние виждаме  има и сериозен "ERP-like backend". Поне така аз си обяснявам относително бавната работа на сайта.Все пак трябва да се отбележи , че системата успешно поддържа работата на цялата организация и точно затова се онасям положително.Ако не си работил по подобни системи, приеми на доверие, че работата не е лесна.

    Във връзка със всичко това отворих тази дискусия с цел позитивно окуражаване и обратана връзка за екипа от разработчици.

    Моля, не я превръщайте в "how to" !

0
09/04/2017 12:15:32