Промени в сайта
Както вече сте забелязали има промени в сайта, но никой нищо не казва по въпроса.
Според мен екипа е свършил чудесна работа и би било полезно промените да идват с кратко описание (changelog).
Моля , споделете Вашите мнения.
Както вече сте забелязали има промени в сайта, но никой нищо не казва по въпроса.
Според мен екипа е свършил чудесна работа и би било полезно промените да идват с кратко описание (changelog).
Моля , споделете Вашите мнения.
Здравей,
Абсолютно съм съгласна, че за някои неща трябва малко въведение, но сайтът в момента преминава през цялостен редизайн и искаме да изчакаме да пуснем и другите обновления, за да обединим всичко в едно :)
Бтв отворена съм към предложения за това как би било най-удобно за всички да покажем новите визии и функционалности - тема във форума, видео, all of the above или нещо друго? :)
Поздрави,
Мери
Относно промените в сайта за мен има бъг в отварянето на материалите в курса. При избор на тема нищо не се случва, за да разбереш, че имаш заредени файлове. По- добре би било автоматично да прехвърля към позицията на материалите.
Когато избереш тема (редът на активната се оцветява в оранжево) - под списъка с теми се отваят ресурсите и вече избрания ресурс се отваря на нова страница.
Успех!
под списъка с теми се отваят ресурсите
Само който го е правил си знае, че се отварят там. Отне ми доста време да разбера, че трябва да скролна до дъното на страницата.
Честно казано и аз не го открих от първи опит, но подхождам с разбиране, защото очевидно освен частта която ние виждаме има и сериозен "ERP-like backend". Поне така аз си обяснявам относително бавната работа на сайта.Все пак трябва да се отбележи , че системата успешно поддържа работата на цялата организация и точно затова се онасям положително.Ако не си работил по подобни системи, приеми на доверие, че работата не е лесна.
Във връзка със всичко това отворих тази дискусия с цел позитивно окуражаване и обратана връзка за екипа от разработчици.
Моля, не я превръщайте в "how to" !
Чак теми и видеа не знам дали са необходими. Ако интерфейса е стрейтфоруърд както е сега, не виждам проблеми направо да го пускате. А който не може да се оправи, не знам дали мястото му е в СофтУни...
Чувствам се длъжен да поясня някои моменти:
Първо по важност, ще си позволя да не съм съгласен с колегата Тихомир, за това, че способноста за ориентация в дизайна на определен сайт е определящ критерии за потенциала на начинаещите. Тази преценка е по-добре да оставим на екипа, който полага сериозни усилия за набиране и подбор на желаещите да се развиват.
Що се онася до промените уточнявам еднозначно, че новия вариант е още по-добър, смислено подреден и удобен за всякакъв вид устройства (оптимизиран за таблети и телефони предполагам - още не съм пробвал но така изглежда).
Идеята за анонсиране на промените е следната: подобно на водещи компании като Гугъл (който така или иначе скоро ще настигнем и задминем :-), може да се предостави възможност на потребителите да видят планираните промени.Защо?
Защото това ще даде възможност на хората да си кажат мнението а на разработчиците да научат това мнение на по-ранен етап.
И освен всичко друго на настоящите студенти и бъдещи програмисти ще бъде направена добра демонстрация на подход.
Всичко това разбира се може да претоварва екипа или да се разминава с неговата политика, така че си остава мое мнение в сферата на добрите пожелания.
Относно видеата - мисля че такива и до сега бяха налични , като първи ресурс в началото на всеки курс.
И последно, относно темата - тя и сега си е добра. За за почитателите на различни цветови схеми също има решения, при това от студенти:
https://userstyles.org/styles/browse?search_terms=softuni
Успех на всички и весели празници!
За да си вдигна 4-те дислайка по темата ще кажа, че намерих бъг при оценяването на домашните. Курсът е уърд прес и каквото и да правя и струвам да сваля домашно за оценка, домашното, което се сваля е моето собствено, което мога успешно да оценя с 10