[Homework] C# Basics - Advanced Topics - mistakes
Здравейте колеги,
Направи ми впечатление, че в някои от условията на задачите има допуснати грешки - най-вече в дадените примери към задачите. Дотук забелязах няколко и ще ги споделя; моля допълвайте списъка ако има и други, за да не се чудят колегите къде грешат, дали не са разбрали както трябва и т.н. Добре ще е да се мъчим върху самите задачи, а не върху сгрешените примери. Хубаво е и да се отстранят тези неточности за следващите курсове.
Задача 1 - това не е толкова грешка, но е разминаване с предишната задача с редица на Фибоначи (от домашно 4). Полезно е да се отбележи за тези (като мен), които са решили да си копират алгоритъма от предишното решение, при което няма да съвпадат отговорите, които дава програмата, с дадените примери. Разликите са:
- броенето на членовете (т.е. индексирането) започва от 0, не от 1.
- първият член е 1, а не 0.
Задача 8 - non-decreasing ще рече, че всяко следващо число в редицата е по-голямо или равно на предходното. Съответно, последните три примера са подвеждащи. Трябва резултатите да са следните:
Вход | Изход |
1 | 1 |
7 3 5 8 -1 6 7 | 3 5 6 7 |
1 1 1 2 2 2 | 1 1 1 2 2 2 |
1 1 1 3 3 3 2 2 2 2 | 1 1 1 2 2 2 2 |
11 12 13 3 14 4 15 5 6 7 8 7 16 9 8 | 3 4 5 6 7 8 16 |
Задача 12 - тук има грешка във втория пример, където първо трябва да се изведе броят на Nakov, след това на SoftUni, защото N е преди S в азбуката (в условието се иска да се изпишат по азбучен ред).
Не съм изрешил всички задачи, но погледнах условията набързо и не мога да открия други неточности. Все пак, ако има такива, добре ще е да знаем и да го имаме предвид.
Поздрави!