Профил
Loading...
+ Нов въпрос
Blagodjizusa avatar Blagodjizusa 1 Точки

Запитване за това как да си направим домашните

Здравейте колеги :) Имам едно запитване ...понеже съм в онлайн форма на обучение не ми стана много ясно по какъв начин трябва да си направим домашните.Ако е възможно някой да разясни по-подробно за това .Влизам в лабса и за всеки лаб таск който направя трябва да направя снимка с решения таск ? Или съм разбрал погрешно ?Благодаря предварително ! 

Тагове:
1
Cyber Security
Pand0ra avatar Pand0ra 42 Точки
Best Answer

За всеки репорт, който ти излиза трябва да правиш скрийншот. Например въвеждаш командата nslookup след това пишеш set type=a  и след това името на сайта - резултатите, които ти излизат ги снимаш. Всеки лаб 1-11 си има подробно обяснение на командите или стъпките, които трябва да се въведат/направят - снимаш резултатите. Накрая, когато си готов  правиш домашното в zip файл /може и друг, но най-добре в zip, тъй като и линукса може да го разчита/ и го качваш в секцията за домашно. Хм... дано го обясних добре. Ако имаш въпроси насреща съм. 

Аз пък искам да попитам, само при мен ли не се отваря сайтът www.anywho.com ? Пробвах от няколко различни устройства и нищо. Правих настройки на DNS server-a, на google chrome и пак нищо. Изключих firewall-a, пробвах с различни браузъри и пак греда. Аз ли бъркам или и вие не го отваряте? 

0
16/04/2017 21:38:43
KristianKostov avatar KristianKostov 0 Точки

И при мен не се отваря anywho.com . Също така на последния лаб searchdiggity иска google api key и google custom search ID.

А аз да попитам някой ила ми такъв проблем на лаб 6 като на снимката?

0
Chobot8 avatar Chobot8 0 Точки

Аз успях да го отворя www.anywho.com през tor browser предполагам блокира IP-та който не са от USA, както whitepages premium но не съм абсолютно сигурен.

0
17/04/2017 10:12:02
Pand0ra avatar Pand0ra 42 Точки

С Tor Browser стана, много благодаря за инфото! :)

0
17/04/2017 17:23:14