Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
anti_hristo avatar anti_hristo 2 Точки

За Tech модула

Здравейте, колеги! Христос Возкресе!

Както предполагам доста от колегите в Programming Basics курса, и на мен ми се иска да науча повече за Tech модула, с който започва обучението в СофтУни.

Ще бъда благодарен на всеки, който даде информация от първа ръка за структура, продължителност, такси.

Особен интерес представляват Extended и Intensive опциите. Само за Programming Fundamentals ли има разширена и интензивна група? След като интензивната група мине през материала два или три пъти по-бързо от разширената, ще се наложи ли да изчака и разширената да финишира, преди да продължи със Software Technologies (втората "половина" на Tech модула)?

Също така, задължителен ли е курсът Software Technologies и цената му влиза ли в таксата за модула? Не мисля, че имам нужда от ориентиране, да не говорим за объркването, вследствие на сблъскването с толкова технологии за толкова кратко време. Възможно ли е да се прескочи направо към професионалните модули непосредствено след Programming Fundamentals?

Благодаря предварително на отзовалите се! Приятни празници на всички!

Тагове:
0
Въпроси за SoftUni
danslavov avatar danslavov 22 Точки

Во истина воскресе!

След като минат лекциите и изпитът в интензивната група на PF, веднага на следващия ден (!) започва ST. Ако караш разширената, разбира се ще пропуснеш най-близкото издание на ST, но вероятно няма да чакаш дълго за следващото. А освен ако вече не си знаеш материала от Tech модула,  ще бъде много лошо да го пропуснеш, дори официално да се разрешава (това не знам, може би ще ти искат поне да изкараш изпита). Там се учат основни неща след Pr. Basics, които ми се струва, че впоследствие ще се използват навсякъде.

Аз примерно се записах в интензивната и сега, докато чакам да започне, минавам лекциите и задачите от предишното издание.

А доколкото помня, ST е месец и нещо, така че ако успееш и с двата навреме, есента по живо - по здраво можеш да запишеш някой от професионалните. Цената е за целия Tech модул, демек PF+ST.

0
16/04/2017 22:50:53
anti_hristo avatar anti_hristo 2 Точки

Благодаря за бързия и полезен отговор!

Гледах запис от входящата лекция за Programming Fundamentals януари 2017, от която останах с впечатлението че PF-extended групата е нещо като подготовка за Tech-модула. Т.е. записваш разширената група, минаваш обучението и след това записваш Tech-модула, където отново минаваш PF (само че интензивно) + Software Technologies.

Сега се чудя дали и в онлайн-обучението има разширена/интензивна-група?

0
danslavov avatar danslavov 22 Точки

Има. Първо като плащаш, си избираш формата - онлайн или присъствено, защото цената е различна. И чак по-натам (през м. май) избираш интензивна или разширена.

0
Jordan_Dobrev12 avatar Jordan_Dobrev12 322 Точки

Tech модула е две части. Programming Fundamentals и SoftwareTechnologies.

Programming Fundamentals не е подготовка за Tech модула , той е част от него. Това с двете групи е за да може тези , който имат възможност да отделят достатъчно време,  да са в интензивната група( тоест , нещата там са доста бързи , минаваш през всичко ,което и през Extended , само че за доста по-кратно като време)

Ако мислиш , че ще се справиш на бързи обороти , имаш време ,  можеш да запишеш в интензивната група , ако обаче нямаш време или си зает,  се препоръчва Extended групата (то попринцип Наков препочъва Extended групата , защото ще разбереш по-подробо нещата и само ако решаваш с лекота задачите да си в интензивната)

Главно и двете групи учат едно и също нещо , просто едните го учат по-бавно , другите по-бързо.

Това няма значение дали си присъствено или онлайн , ако искаш да си в Extended се обаждаш на СофтУни за да те преместят там.

Късмет ! :)

1
anti_hristo avatar anti_hristo 2 Точки

Благодаря за отговора! Нека да направя някои уточнения обаче.

Курсът Programming Fundamentals наистина е част от Tech Module, но в неговия интензивен вариант: Programming Fundamentals - Intensive. От друга страна имаме Programming Fundamentals - Extended, който е с продължителността на цял модул (4 месеца) и може да се разглежда като подготовка за Tech Module, защото препоръчителната "траектория" на напълно начинаещия студент, която го отвежда към професионалните модули, е:

1. Programming Basics

2. Programming Fundamentals - Extended

3. Tech Module

      3.1. Programming Fundamentals - Intensive

      3.2. Software Technologies

Този път е препоръчителен, не задължителен, защото е възможно Tech Module да се запише направо след приемния изпит без да се минава през Programming Fundamentals - Extended. Също така е възможно след минаването на Programming Fundamentals - Extended направо да се запише професионален модул като се прескочи Tech Module.

Тук може да чуете тези неща от самия С. Наков (от 11:17):

https://softuni.bg/trainings/resources/video/11831/video-screen-17-january-2017-svetlin-nakov-programming-fundamentals-exended-january-2017

0