Loading...
Atanas1 avatar Atanas1 0 Точки

[Programming Basics] Transport Price / Зеленчукова борса

Здравейте,
Вчера решавах задачи от изминали изпити на Programming basics, нооо на judge-a две не му се харесаха и ми дава на едната 91/100, а на другата 90/100. От вчера се опитвам да открия къде са ми грешките, но не мога да ги открия и реших да пиша тук :). Ще съм Ви много благодарен, ако можете да ми кажете къде бъркам. Едната задача е Transport price от 6ти март 2016 кодът е тук , а другата е Зеленчукова борса от 26ти март 2016, кодът е тук. Задачките не са трудни, но просто не знам защо не ми дава макс точки.

Поздрави!

Тагове:
0
Programming Basics 19/04/2017 11:11:43
DelyanDamyanov avatar DelyanDamyanov 3 Точки

Здравей, колега! Относно Transport price, проблемът е във форматната спецификация, а именно %.1f. Трябва да е %.2f, макар и да не е указано в самата задача. За задачата със зеленчуковата борса, бих променил println на printf с формат за double - "%f". Успех! :)

1
MartinBG avatar MartinBG 4803 Точки

Да, най-вероятно форматирането на изходните числа не се харесва на Judge. Изрових старите си решения за 100/100 на тези задачи и нямат съществени разлики в логиката с твоите решения: линк1 линк2

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.