Курсов проект - WordPress
Здравейте,
Някой може ли да даде съвет как е най-удобно да се направи курсовия проект - да се работи първо локално и после да се направи миграция или директно в домейна , който сме създали от wp-admin?Моят проект ще използва безплатния хостинг и домейн от freenom и малко ме притеснява , ако работя локално , дали ще сработи миграцията, както трябва?
Здравей,
Локално е по-добре да се работи не само заради скоростта, но и заради по-лесното боравене с темплейтите на темите, например. Освен това, ако правиш промени по сайт, е добре да видиш първо на локалния сървър, дали всичко е наред и след това да трансферираш промените на live сайта, а не да го счупиш live, и впоследствие да го фиксваш няколко часа, докато не работи, да търсиш помощ, и се чудиш, дали да възстановяваш бекъпи.
Ако имаш намерение да правиш сайтове в бъдеще, сега е времето да си закупиш хостинг. Безплатният такъв не е решение и могат да го спрат по всяко време.
Миграцията се прави обикновено с плъгини, като всеки плъгин си има learning curve. Ползвал съм няколко, но съм се спрял последно на Duplicator, като най-удобен за мен (с най-малко стъпки). Туториали за миграция с различните WP плъгини има колкото искаш. Успех!
P.S. Отговорът е за lyubamarinova.
Благодаря за отговорите.Реших да започна да правя сайта локално , както ми препоръчахте , надявам се да нямам проблем с миграцията след това.Сайтът ще използва безплатния хостинг , по желание на възложителя , правя проекта по инициативата - безплатен сайт за организация - от форума. :)
Можеха поне да си купят хостинг и домейн...