Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
lyubamarinova avatar lyubamarinova 14 Точки

Курсов проект - WordPress

Здравейте,

Някой може ли да даде съвет как е най-удобно да се направи курсовия проект - да се работи първо локално и после да се направи миграция или директно в домейна , който сме създали от wp-admin?Моят проект ще използва безплатния хостинг и домейн от freenom и малко ме притеснява , ако работя локално , дали ще сработи миграцията, както трябва?

Тагове:
0
Web Basics
worminer avatar worminer 104 Точки

Здравей.

Личната ми препоръка е да работиш локално и после да го мигрираш както покза Наков.. по простата причина, че качването на снимките и работата по сайта ще е малко по бърза при локална работа(щом е безплатен хостинга то най вероятно ще е доста бавно)..

Иначе както ти е удобно..

2
YavorSpassov+deleted! avatar YavorSpassov+deleted! 133 Точки

Здравей,

Локално е по-добре да се работи не само заради скоростта, но и заради по-лесното боравене с темплейтите на темите, например. Освен това, ако правиш промени по сайт, е добре да видиш първо на локалния сървър, дали всичко е наред и след това да трансферираш промените на live сайта, а не да го счупиш live, и впоследствие да го фиксваш няколко часа, докато не работи, да търсиш помощ, и се чудиш, дали да възстановяваш бекъпи.

Ако имаш намерение да правиш сайтове в бъдеще, сега е времето да си закупиш хостинг. Безплатният такъв не е решение и могат да го спрат по всяко време.

Миграцията се прави обикновено с плъгини, като всеки плъгин си има learning curve. Ползвал съм няколко, но съм се спрял последно на Duplicator, като най-удобен за мен (с най-малко стъпки). Туториали за миграция с различните WP плъгини има колкото искаш. Успех!

P.S. Отговорът е за lyubamarinova.

 

1
22/04/2017 11:23:01
lyubamarinova avatar lyubamarinova 14 Точки

Благодаря за отговорите.Реших да започна да правя сайта локално , както ми препоръчахте , надявам се да нямам проблем с миграцията след това.Сайтът ще използва безплатния хостинг , по желание на възложителя , правя проекта по инициативата - безплатен сайт за организация - от форума. :)

0
YavorSpassov+deleted! avatar YavorSpassov+deleted! 133 Точки

Можеха поне да си купят хостинг и домейн... frown

1