Loading...

Във форума е въведено ограничение, което позволява на потребителите единствено да разглеждат публикуваните въпроси.

emilia98 avatar emilia98 92 Точки

Въпроси и отговори за Tech Module

Здравейте!
С наближаването на крайния срок за записване в Tech Module-а, все повече хора започват да си задават въпроси. Аз също. На някои въпроси си отговорих от форума, а на други - след като писах на info@softuni.bg. Реших да споделя информацията, която получих за тези, които също като мен, са леко неориентирани.

за курса "Programming Fundamentals"

В: Задължително ли е да взема курса "Programming Fundamentals"?
О: Да, задължително е.

В: Защо има две групи?
О:  Двете групи, които се сформират при обучението в курса "Programming Fundamentals", са с различна насоченост.
      Интензивната група е насочена към хората, които са по-запознати с изучавания материал или имат повече свободно време, т.е не работят. Занятията са по-често (2 пъти седмично).
      Разширената група е насочена към работещите или към студентите, за които учения материал е непознат. В тази група лекциите са по-рядко (1 път седмично) и се набляга повече на упраженията. Имате повече време да усвоите материята.

В: Добре. Коя група да избера - интензивната или разширената?
О: Всъщност, преди да изберете коя група да посещавате, трябва да вземете предвид няколко неща:
    1) Обучението на интензивната група е с продължителност 5 седмици, а на разширената - 3 месеца.
    2) След изпита в интензивната, ще можете да продължите в курса "Software Technologies" през юли, а през м. септември да започнете обучението си в професионалните модули.
      След изпита в разширената, ще можете да продължите в курса "Software Technologies" , започващ през м. септември, или да се включите в професионалните модули, заедно с курсистите, които са били записани в интензивната група.   
    3) Ако се запишете в разширената група, не можете паралелно да карате курса "Software Technologies", започващ през юли,заедно със студентите от интензивната.

    4) А таксите?
- Записвам интензивната група:
  390 лв. - присъствено   | за целия "Tech Module"
  260 лв. - онлайн            | за целия "Tech Module"


- Записвам разширената група:
  390 лв. - присъствено  (само за "Programming Fundamentals - Extended")
  260 лв. - онлайн  (само за "Programming Fundamentals - Extended")
  +
  (по желание)
  195 лв  (50% отстъпка от цената за целия модул за курса "Software Technologies")
  130 лв  (50% отстъпка от цената за целия модул за курса "Software Technologies"


за курса "Technologies Fundamentals"

В: Задължително ли е да взема курса "Technologies Fundamentals"?
О: От имейла, получен след изпита "Programing Basics":

"Ако избереш тази група (разширената) в Tech Module, след успешното преминаване на курса ще можеш да продължиш обучението си в професионалните модули или да се запишеш за курса Software Technologies със следващия Tech Module - септември 2017"

 => Има възможност да бъде пропуснат този курс, но все пак е препоръчително да бъде взет.


П.С: Надявам се тази тема да е полезна на някого. Ако откриете някоя неточност в инфорамацията, пишете ми.


Edit:

"В случай на успешно взет изпит от първия курс – Programming Fundamentals и Ви предстои защита на проекта. В случай, че не се явите или не се справите успешно, може да се явите на следваща защита, като таксата за повторно явяване е 20 лева. Междувременно може да продължите в професионален модул. Курсът Software Technologies е задължителен за получаване на сертификат за професия в края на обучението Ви.

Ако сте се ориентирали в технология, с която желаете да продължите, може да  го направите и да защитите проекта си индивидуално в края на следващия курс Software Technologies."

(Това е отговор от администрацията на СофтУни, споделен от Vissonia)

Тагове:
6
Въпроси за SoftUni 03/05/2017 10:36:23
MariaTomovich avatar MariaTomovich 20 Точки

Кога е крайният срок за записване? Защото съм в Programming Fundamentals Extended януари 2017 и изпитът е на 30.04., а искам да презапиша модула.

0
rossonero avatar rossonero 75 Точки

MariaTomovich, След изпита Programing basics през март2017 имам напомняне в профила "Записването за присъствена или онлайн форма на обучение за Tech Module вече e активно! Имаш възможност да се запишеш в срок до 15 май включително." Programming Fundamentals - Extended - започва на 23 май 2017, а ден по-рано стартира интензивната група.

emilia98, много благодаря за полезната информация.

0
MiroslavMetodiev avatar MiroslavMetodiev 0 Точки

Здравейте!

Нещо не се разбира съвсем нещата с заплащането първо е 390 лв за целия tech module , а след това пише + 195 за software technologies. Нали целия модул включва двете неща programming fundamentals + software tehnologies. Възможно е и аз нещо да несъм разбрал, но по схемата така е дадено.

0
23/04/2017 09:24:11
maxtoR avatar maxtoR 11 Точки

Тези 195 лв се отнасят за Software Technologies при Extended версията, защото там двата курса се заплащат отделно (т.е. 390 лв. за Programming Fundamentals Extended и 195 лв. за Software Technologies(по желание))

При интензивната група цената е за целия Tech Module.

0
emilia98 avatar emilia98 92 Точки

Да, maxtoR е прав.
Цените, които е написал, са за присъствено обучение при Extended версията. За онлайн Extended са 260 лв. за Programming Fundamentals Extended и 130 лв. за Software Technologies(по желание)

0
MiroslavMetodiev avatar MiroslavMetodiev 0 Точки

Така стана по ясно.

Благодаря!

0
sevgin0954 avatar sevgin0954 557 Точки

Кога се избира група?Платих Tech Module - online но не пише дали е Extended или Intensive

0
Jordan_Dobrev12 avatar Jordan_Dobrev12 336 Точки

Можеш да пишеш или да се обадиш на хората от СофтУни и ако искаш да си в Extended да те премесят.

Доколкото знам , тези който искат да са в Extended-а  се свръзват със СофтУни и ги месят там. :)

1
emilia98 avatar emilia98 92 Точки

И аз те съветвам да им звъннеш или да им пишеш, за да им кажеш в коя група искаш да си. Мисля, че by default те слагат в Intensive групата, но не знам дали е така със сигурност.

1
Kristiyan93 avatar Kristiyan93 34 Точки

Да ви попитам, ако запиша интензивно обучение и стане така, че да не се справям мога ли да се прехвърля в разширено обучение? 

0
Ivakis avatar Ivakis 98 Точки

Да, може да се прехвърлиш в Extended по всяко време.

0
23/04/2017 20:11:31
emilia98 avatar emilia98 92 Точки

Kristiyan93, това е много добър въпрос. Логично е този трансфер да е възможен, докато обратния - по- скоро да не е. Въпреки че получи отговор от Ivakis, за потвърждение можеш ди им пишеш. (ако имам време, мога и аз да ги попитам и ще споделя отговора)

0
Ivakis avatar Ivakis 98 Точки

100% сигурно е. Чувал съм го и от лектора и Наков го спомена в някое от последните му видеа във фб.

Все пак се надявам да не се налага и да вървим успешно напред :)

1
Bullsized avatar Bullsized 153 Точки

А след Software Technologies има ли някакъв встъпителен изпит, на принципа след Programming Basics за който раздел решим да продължим? Или после е само записване?

0
emilia98 avatar emilia98 92 Точки

Ако си вземеш Tech Module-а, след това ти си избираш професията, с която да продължиш.
Тук има малко повече инфо.

0
spzvtbg avatar spzvtbg 581 Точки

а относно изпита как стоят нещата - само в присъствена форма или може и по скаип като в други курсове?

1
emilia98 avatar emilia98 92 Точки

Курсовете, в които има практически изпит (задачи за решаване), този изпит е само присъствено. Ако курса се завършва със защитата на проект, то проектът може да бъде защитен и по Скайп.
В случая, при Tech Module-а:
- Programming Fundamentals завършва с практически изпит, който е присъствен;
- Software Technologies завършва с екипен проект, който може да бъде защитен по Скайп

2
Vissonia avatar Vissonia 1 Точки

Благодаря за информацията!!!
Малко странно ми седи. Добре де, ако си се провалил на Softwate tech-a -независимо дали си едната или другата група - и съответно не вземеш кредитите от там. Тези кредити после как се наваксват, от къде се вземат? Да разбирам ли, че в близко бъдеще единствено Software tech частта може да се запише отделно от Tech Module САМО ако си бил Extended?

Друго, щом не е задължителен Software tech, а е само, за да те запознае с езиците, за да си харесаш някой от тях ..и евентуално кредити ... то тогава какъв е смисъла да се кахъриш ако си се прецакал на Software tech-a и не го вземеш като можеш да си запишеш преспокойно Професионалните модули. Щом целта му е била само да те ориентира основно, и може би да вземеш кредитчета евентуално, то това, което се взема като материал в Softwate tech-a не засяга прекалено материята в дадения език после. Т.е. и с липсващ Software tech ще се справиш, така ли да се разбира?

 

 

Развълнувах се. Преди беше почти задължителнен Software tech-a, а сега излиза, че не е. (хубаво е като идея, но няма да те спъне ако не го минеш един вид.)

0
26/04/2017 01:08:27
emilia98 avatar emilia98 92 Точки

И аз се чудих защо само при Extended курса имаш възможност да пропуснеш Software Technologies (ST). Явно са го измислили така: тези, които са в интензивната група, да могат да си "уплътнят" времето със ST, а хората от разширената група - да имат правото да избират, защото все пак самият курс ST е около месец и половина, а може вече да са се ориентирали професионално. 
За кредитите - явно програмата ти позволява да пропуснеш ST, ако си в Extended групата, но за сметка на това трябва да изкараш по-високи резултати на изпитите от професионалния модул.

Ако нямаш все пак ST, май не е фатално, защото задължително трябва да имаш взет Programming Fundamentals. А ST частта можеш да си я записваш няколко пъти, докато не вземеш изпита (разбира се, ако искаш да го вземеш), независимо от групата, която си избрал. 

0
26/04/2017 20:10:36
Jordan_Dobrev12 avatar Jordan_Dobrev12 336 Точки

Чакай малко сега... няма "Software tech " или поне аз не знам да има.

Tech модула е разделен на две части. Едната "Programming Fundamentals" и другата е "Software Technologies"

В "Programming Fundamentals" е продължение на "Programming Basics" .

Понеже хората,който са си взели Basics-а (примерно) с оценка 3-4 трудно успяват да напреднат има " Extended "

И двете групи са еднакви , разликата е само в това , че едните имат повече упражнения и карат по-бавно , а другите по-бързо.

Ако си в интензивната група,където учиш нещата по-бързо и не си вземеш изпита се явяваш на поправката,която съответно е ,когато е изпита на Extended групата. Това колко кредите ще получиш зависи от оценката. Ако се стремиш да имаш хубави оценки ще получиш максималният брои кредити. Ако (примерно) имаш оценка 4 няма да получиш максималния брои кредити , ще получиш по-малко.

Ако не вземеш "Programming Fundamentals" можеш да се явиш на поправката и да си го вземеш!

За да имаш достатъчно кредити можеш да записваш и отворените курсове , те са точно за това.

 

Другата част -  "Software Technologies" курса е да попишеш на 4 различни езика и да видиш кой ти харесва на теб(като това,което пишеш е едно и също и на 4-те езика , но това как стават нещата на 4-те езика е различно)

Мисля,че той не беше задължителен ,а препоръчителен. Там си харесваш един език и започваш да го учиш после в професионалните модули.

Ако не минеш през "Software Technologies"  и влезеш в някой от професионалните модули ще изпуснеш интересни неща. На един език нещата стават по-бързо , на друг по-бавно ,  трети има нещо по-хубаво и така изпускаш да разбереш кой език какво ти позволява.

 

Спокойно , като започне курса ще бъде обяснено всичко. :)

 

 

0
emilia98 avatar emilia98 92 Точки

Jordan_Dobrev12 , прав си за почти всички неща, но:
1) Vissonia под Software tech има предвид Software Technologies курса.
2) Extended групата не е само за хората, които са си взели с по-ниска оценка Programming Basics, но и за работещите и учещите на друго място. Затова и тези с оценка над 5-ица могат да се прехвърлят в тази група.
3) За оценката, от СофтУни са предвидили да можеш да завършиш, дори и да нямаш само шестици на всички изпити. Може да наваксаш изпуснатите кредити, в случай, че не си държал изпита от ST, като получиш по-високи оценки в другите курсове от проф. модул, който си избрал или от отворените курсове.

1
Vissonia avatar Vissonia 1 Точки

Това, което получих аз като допълнителен отговор от администрацията е следното:

"В случай на успешно взет изпит от първия курс – Programming Fundamentals и Ви предстои защита на проекта. В случай, че не се явите или не се справите успешно, може да се явите на следваща защита, като таксата за повторно явяване е 20 лева. Междувременно може да продължите в професионален модул. Курсът Software Technologies е задължителен за получаване на сертификат за професия в края на обучението Ви.

Ако сте се ориентирали в технология, с която желаете да продължите, може да  го направите и да защитите проекта си индивидуално в края на следващия курс Software Technologies."

0
emilia98 avatar emilia98 92 Точки

Благодаря, Vissonia!
Ще го добавя в поста си, за да се вижда. Все пак е доста важна информация, която трябва да се знае предварително.

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.