Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
vladeny avatar vladeny 0 Точки

Формат на домашните

Имам нужда от помощ ... кажете ми моля в какъв вид оформяте домашните си ... Това ограничение за размера ми изяжда времето. На едно от домашните коментарът ми е,  "Insert the screenshots in tour homework document or upload them somewhere and provide links, e.g. http://imgur.com/a/A2fA4. - тук не е спазено това изискване."

Обяснете ми моля какво се има предвид ... явно не е нормални скрийнове в уърд документ, защото точно в този вид го предадох ... 

Не виждам никакъв смисъл от подобни коментари, ако няма обяснение какво се има предвид. Колкото до качване на домашните някъде онлайн ... то по-добре да го изпратя като линк. Вие качвате ли някъде онлайн?

 

0
WordPress Basics 26/04/2017 01:52:46
petyo_lazarov92 avatar petyo_lazarov92 57 Точки

Здравей, 

Аз използвам Share X, за да направя екранни снимки и да ги кача онлайн, някъде в тяхната база. След като кача дадена снимка ми дава линк към нея, тези линкове ги слагам в текстовия файл, който изпращам за домашно към СофтУни.

0
vladeny avatar vladeny 0 Точки

Петьо, много ти благодаря. Ако имам въпроси по ShareX мога ли да те питам? Ще съм благодарна...

0
YavorSpassov+deleted! avatar YavorSpassov+deleted! 133 Точки

Ползвам Snagit. Той има опция "Scrolling Window", която позволява да се хване целият темплейт.
Правя толкова screenshots, колкото е броят на темплейтите в заданието. След това прявя resize, за да намаля размера на всеки файл, така че общо да са по-малко от 1 мегабайт. Тук можеха да направят ограничението 5 мегабайта, за да не губим излишно време с форматиране на изображения. Най-накрая прехвърлям всички screenshots с drag and drop в празен docx файл и го изпращам като домашно.

0
vladeny avatar vladeny 0 Точки

Много ти благодаря Яворе. Извинявай, че чак сега ти отговарям ... Ще опитам и аз така :)

0
Stenlym avatar Stenlym 7 Точки

Ако не съм го правила на локален хост, слагам линк, но.. тъй като е безплатен хостинг и домейн не се знае какво кога ще се отвори.

Затова, имам разширение на брзузъра (Хром) , Webpage Screenshot Free, с него си правя скрийшот на цялата страница, записавм в jpg или png и после всички файлове наведнъж качавам в imgur като пост (не е необходимо да имаш регистрация). Imgur дава линк към поста, където една след друга са всички снимки.

Ако се налага да променям размер и всякакви други обработки на снимки използвам PhotoScape, безплатна e.

0
26/04/2017 19:33:04
vladeny avatar vladeny 0 Точки

Благодаря ти много. Чудя се, тъй като аз използвам Опера и Мозила, основно опера, дали някъде из нея има подобна опция за скрийншотове. Аз като цяло работя с фрий хостинг и домейн. Много хубава идея за imgur ще огледам ... Много мило за отговора ... Успешна работа по сайта, ако още не си готова :)

0
Stenlym avatar Stenlym 7 Точки

Моля! За Мозила има такава добавка: https://addons.mozilla.org/bg/firefox/addon/fireshot/

Потърси в гугъл и за Опера. Много е удобно, стои ти в ъгъла и щрак. 

Благодаря за пожеланията, наникъде не съм. За проекта - имам само идея :) и никакво време :)))

 

0
27/04/2017 00:30:20
vladeny avatar vladeny 0 Точки

О определено ще погледна , че за не се чудя какво и как да го правя съд скрийновете ...

0