Programming Basics на JavaScript
Виждам, че предстоящия курс Programming Basic може да се кара и на JavaScript. Така ли е в действителност или е техническа грешка, и ако е така, подходящ ли е JavaScript за първи език за напълно начинаещи?
Виждам, че предстоящия курс Programming Basic може да се кара и на JavaScript. Така ли е в действителност или е техническа грешка, и ако е така, подходящ ли е JavaScript за първи език за напълно начинаещи?
Според мен не е техническа грешка,ще си има и такъв курс.Ако не се лъжа Наков беше публикувал дори че ще има книжка JS-Basic.
Да,ще има такъв курс,но до колкото разбрах,ще бъде през есента..
Аз говоря за предстоящите курсове по Programming Basic, които започват още следващия месец. Есента е далече, може тогава също да има.
Езика за програмиране няма значение. Няма никакво значение дали Programming Basics ще се кара на JavaScirpt , Java или който и да е език. Учи се едно и също , разликата е в синтаксиса и нищо друго. От личен опит мога да ти кажа , че C++ не е подходящ за първи език и при него само има значение, другите езици са без значение. :)
Мисля,че първия ПБ на JavaScript найстина започва Май месец.До колко е подходящ зависи от доста фактори но е скриптов език и не е строго типизиран(Java/C#) което ти позволява доста свобода което пък от своя страна може да доведе до доста глупости.Когато си започнал с C#/Java който са строго типизирани и не ти се позволява да правиш много големи глупости от който става голяма каша се изграждат навици и съответно когато после минеш на Js може би ще го имаш този навик но обратното може и да ти навреди.Това е лично мое мнение де може и да не съм прав но ако смяташ да се насочиш изцяло в Front-End и Js може би това е твоят език но ако смяташ да учиш в последствие някакъва Back-End технология ще трябва да свикнеш с някой работи и да се отучиш от някой нещица.