Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
milentertimend avatar milentertimend 25 Точки

Лаптоп за JavaScript Developer

Мисля да ставам JavaScript Developer. Светлин Наков неколкократно е казвал, че ако ще се занимаваш с програмиране, лаптопът ти трябва да е с двуядрен или четириядрен процесор поне i5, 8 GB RAM и абсолютно задължително с SSD диск. В тази връзка искам да попитам това важи ли и за обучението по професията JavaScript Developer, имайки предвид че там нещата се случват основно в браузъра? ЗА HTML+CSS и JavaScript необходим ли е конкретно SSD диска или е повече като екстра?

Тагове:
0
Хардуер
Kiril98 avatar Kiril98 66 Точки

Тези характеристики, които изброи са задължителни за който и да е програмист, а не само за JS дивелъпър. Така че да, необходим е. :)

0
milentertimend avatar milentertimend 25 Точки

Аз съм начинаещ и досега не съм срещал затруднения от липсата на SSD диск при решаването на задачи от JavaScript курса, само при C# има известно забавяне. Какво би ми помогнал SSD диска при JavaScript конкретно? Моля да ми отговарят хора, които си изкарват хляба с JavaScript и не са тийнейджъри, а не такива като мен, които те първа ще се обучават.

0
06/05/2017 01:38:34
SvilenYanovski avatar SvilenYanovski 80 Точки

Компютъра на който работя няма ССД. Личният ми лаптоп също не е със ССД. Нито на работа нито като съм се упражнявал у нас съм срещал затруднения заради харддиска. Двуядрен процесор с 8ГБ РАМ са ми достатъчни и на двете места. 4ГБ биха ме бавили малко, но за начинаещ не е фатално, а и рам лесно (и евтино) се добавя. Купи си такъв лаптоп, какъвто можеш да си позволиш.

Единствено обърни специално внимание на дисплея - не искаш да си повредиш очите, а ще стоиш дълго пред него. Намери такъв без шим, или ако моделите с хубав дисплей са скъпи си вземи за у вас монитор отделно (дори и втора употреба).

Лаптоп втора употреба също е вариант - lenovo thinkpad 500/510 например е висок клас бизнес лаптоп който се намира за около 500лв втора употреба след профилактика.

4
Nikola_Andreev avatar Nikola_Andreev 671 Точки

Привет.
За обучението ти в СофтУни спокойно можеш да минеш и с лап за 500 лв. Всичко което каза Наков е вярно, но там говорим по-скоро за програмиране в работна среда а не за обучение.  Един ден като започнеш работа работодателя ти навярно ще ти осигури достатъчно добра машина за да си вършиш работата спокойно.

Друг е въпроса че закупуването на по-добър лап топ сега е дългосрочна инвестиция която си заслужава. Докато ако вземеш най-евтиното, след 2 години пак трябва да мислиш за смяна. Но все пак който не -може да си го позволи да не се отчайва и с по-евтина машинка, пак се става програмист smiley.

Успех!

1
CvetanPetkov avatar CvetanPetkov 47 Точки

SvilenYanovski ти е отговорил абсолютно точно. Най- важен е монитора. Втора употреба има за около 1000лв. работни станции (workstation). HP Workstation i Dell Preision. Те са с перфектни монитори. Ако ти е скъпо, поне да е лаптоп с 1080р(по-добрите дисплеи) резолюция и по-голям екран, тъй като ще ти е от помощ когато инспектираш в браузъра. Иначе за нови лаптопи не знам, но мисля че сега са с IPS дисплеи дори и машините на средна цена, а тези дисплеи са добри и щадящи очите.

0