Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
batalizator avatar batalizator 1 Точки

(1) Tech module - Extended or Intensive + (2) C# DB полезен ли е за Business Intelligence?

Здравейте!

Взех приемния изпит на езика C# успешно (600/600) през м. Март. Сега имам следните въпроси за 2 от модулите: 

Първо, за Tech module. Ако изкарам Programming Fundamentals - Extended - май 2017 (тъй като в момента ще ми е по-удобно да карам курсовете през уикенда, и като цяло изисква само 3 дни в сравнение с 4 за Intensive варианта), мога ли през септември да запиша C# DB с оглед на това, че няма да съм минал Software Technologies - юли 2017?

Ако след време (примерно след като съм завършил C# Fundamentals и C# DB) реша, че искам да изкарам и Software technologies, преди да избера кой друг език да уча след C#, трябва ли да платя отново такса и да карам отново Programming Fundamentals, този път в Intensive варианта му? 

Второ, до колко курсът C# DB подготвя курсистите по работа с бази данни - MSSQL Server? В момента съм пред една позиция BI analyst (работи се на MSSQL Server 2015) и бих искал да знам дали този модул би бил полезен на тази длъжност? Курсът C# DB с такава насоченост ли е или по-скоро свързване на уеб-страници с бази данни (и съответно полезен само за уеб-програмиране, но не и за business intelligence)? Учи ли се писане на заявки на SQL и достатъчно ли са тези 3 седмици, в които се провежда модулът? След това виждам, че следва Entity Framework - и той с web насоченост ли е? Може ли да доразвие и подпомогне знанията и уменията, полезни и за споменатата по-горе работа като BI analyst? 

Като цяло, в момента гледам как краткосрочно това обучение да ми помогне в работата като BI analyst, а дългосрочно не мисля да бързам да завърша обучението (напр. изучавайки по 2 модула едновременно), а ще използвам времето си да се концентрирам само върху един модул във всеки определен момент., тъй като свободното ми време не позволява повече от това. 

Благодаря за отделеното време на всеки, който отговори!

С уважение,

Иван

0
Въпроси за SoftUni
oPtyBG avatar oPtyBG 36 Точки

Относно първия въпрос - няма проблем да изкараш C# DB след Programming Fundamentals - Extended. 
Аз лично изкарах разширения курс и сега ще запиша C# Advanced, а Software Technologies по-натам.

0
valcho62 avatar valcho62 178 Точки

Да - курса C# DB подготвя курсистите по работа с бази данни - MSSQL . Можеш да погледнеш програмата на някой стар курс.

За Entity Framework е хубаво да си минал ООР .

0
batalizator avatar batalizator 1 Точки

C# OOP ли имаш предвид?

На рецепция ми казаха, че не е задължително да карам C# Fundamentals като първи модул след Tech, a мога да изкарам първо C# DB (тъй като през май той е наличен) и чак след завършване да запиша C# Fundamentals (за него има възможност чак през септември, а не искам да почивам/губя още 4 месеца до тогава). 

0
viktor.pts avatar viktor.pts SoftUni Team Trainer 331 Точки

В курса по бази се припомнят нужните знания по OOP, така че можеш да го запишеш преди Fundamentals.

Заявки се пишат, първата част на модула е изцяло MSSQL и изпита се прави само с писане на заявки - можеш да погледнеш предната инстанция и задачите в Judge. Относно работната позицията, прецени сам според съдържанието на курса и изискванията на работодателя.

0
17/05/2017 12:16:27
batalizator avatar batalizator 1 Точки

Благодаря много, жив и здрав! 

0