[Technical Issue] JavaScript - BGCoder
Как се взима инпут когато искаме да решаваме в БГКодер, има ли готова инпут функция или трябва да си я пишем?
Как се взима инпут когато искаме да решаваме в БГКодер, има ли готова инпут функция или трябва да си я пишем?
Input-а ти се подава като единствен параметър на функцията Solve, като този параметър е масив от редовете, които ти представляват входа.
Пример:
function Solve(args) {
// Тук args ти е входа, който реално е масив от входните редове
}
Тоест ако входните данни са:
4, 5, 6, 7, 8
3
1, 3, 5
5, 8 ,13
21, 34, 55
И направя фукция
function Solve(args) {
И тук за си взимам данните
var inputArray = args[0].split(' ');
var n = parseInt(args[1]);
//array of arrays
var arrOarr = [];
for(var i = 0; i < n; i++) {
arrOarr[i] = args[i+2];
}
// code to solve the problem
}
Може да имам грешки по кода, не съм много напреднал..но това ли е метода?
Зависи какви стойности ще ти се подаде. Просто винаги е масив (почти винаги) но предварително знаеш по условие какво точно като размер ще ти се подаде и така си правиш сметката как ще се оправяш с входния масив. Може да ти даде масив от масиви, може да е масив с 2 числа вътре само, зависи.
Не ми е съвсем ясно това... Кои са датите за подготовки за изпит, нали ще има такива?
Датите за подготовка са между 23 и 27 юли, като още не са набрани кадри за воденето на лекциите, но това ще стане скоро.
Предполагам, че до Понеделник ще имаме някои отговори. Ще се заема да питам Наков кога точно ще бъдат тези подготовки и веднага щом е официално, ще пиша тук,ако не ме изпревари The System с писмо
Аз също се пробвах да решавам задачи в BGCoder и видях, че в условието на 1та задача има следното хелпче- указание:
Sample solution code (in JavaScript)
function solve(params) {
var s = params[0];
var count = 0;
// Your solution here
console.log(count); }
и стана даже изкарах 100т. :-)
но за другите задчи май ще трябва да понауча още доста неща.