Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
myanakiev avatar myanakiev 1 Точки

Променена дата на изпита за Programming Fundamentals - интензивна група Май 2017

Здравейте!

Забелязах, че програмата на Programming Fundamentals е изменена през последните два дни. Преди пишеше, че датата за изпита ще бъде 02/07/2017, а Tech модула трябваше да започне на 03/07/2017. Сега обаче тази датa e промененa и според интензивната изпитна програма изпитът ще се проведе на 09/07/2017.  Това, което ме притеснява е, че като работещ и учещ, аз се опитвах да се съобразя с датата 2-ри юли, защото СофтУни ми е приоритет. За съжаление, тази неочаквана промяна с една седмица ме разочарова доста и не съм сигурен дали ще мога да се явя на този изпит, поради невъзможността да правя промени в такива кратки срокове.

Вярвам, че датите се премислят добре преди да бъдат публикувани на страницата. Видях, че има и допълнителни материали и лекции, които със сигурност целят по-добро качество на курса. Въпреки това, бих очаквал че подобни модификации и изменения би трябвало да се правят на програми/курсове, които все още не са публикувани с конкретни дати, защото в противен случай могат да заблудят клиентите/студентите. Не е приятно когато такива промени се случват и участниците в дадения курс дори не получим известие за това.

Та въпросът/предложението ми е:

Не би ли следвало да не се променя датата на изпита, при положение че информацията е налична в продължение на почти два месеца?

Хубав уйкенд! 

1
Въпроси за SoftUni
MartinBG avatar MartinBG 1260 Точки

Възможно е промяната да се е наложила заради застъпване на изпита с единствената дата за изпит на курса по Структури от данни, който е доста важен курс, а се провежда само веднъж в годината.

1
20/05/2017 00:35:45
Ivakis avatar Ivakis 98 Точки

По-скоро промянта идва от това, че в една съседна форумна тема няколко човека реват, че щяло да им бъде много трудно да преминат от Java на C# - без да са погледнали дори какви са разликите на този етап. Аз също бях на PB с Java, но като почнах да гледам лекциите от Programming Fundamentals, това, което не ми беше ясно си го намирах в лекциите по С# от PB. Така или иначе са добавени 2-3 допълнителни лекции за запознаване с езика и от там идва разликата. 

П.С вземи си болничен 

0
20/05/2017 22:17:38
DilyanaGeorgieva avatar DilyanaGeorgieva 81 Точки

Аз ако знаех, че има запознаване с езика нямаше да минавам наново лекциите от началното ниво, не че ще ми е излишно, но изчетох и новия учебник за C#. Общо взето за 2 седмици се влиза в ритъм, само че така и не се записах за курса, така че моето остава за септември, така или иначе. Предполагам и септемврийския курс ще се измести със седмица-две в такъв случай. Ама каквото такова,все ще се изучи.

0
20/05/2017 20:49:00
danslavov avatar danslavov 22 Точки

Това да трябват няколко лекции само за синтаксиса на C# е много странно. И аз минах Basics на Java, обаче разликата м/у двата езика (като изключим разни вградени методи по-нататък, но те се учат в съответните лекции, пък и само улесняват) ми се стори толкова малка, че за 1 ден не би трябвало да е проблем човек да влезе в час. Ама сигурно щом много хора "реват", от унито са решили да се съобразят с тях, жалко само за останалите, дето са си правили някакви точни планове.

0
Ivakis avatar Ivakis 98 Точки

Мисля, че ако държиш ще те пуснат и в този курс. Едва ли би имало проблем, че срока е минал с няколко дни. Все пак зависи и от това какви планове имаш за лятото, аз например нямам..вече 😄

0
rosen.ivanov avatar rosen.ivanov 130 Точки

Такива промени наистина биха били доста неприятни, особено за хора като мен, които не са от София. Аз например за изпитите си купувам самолетни билети 1-2 месеца предварително, като се съобразявам с написаното в програмата и една промяна би означавала да ми изгорят билетите.

0