Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
minito99 avatar minito99 23 Точки

Проблем с компилацията.

Здравейте,имам нужда от малко помощ понеже в c# искам да компилиран само даден клас от целия проект понеже имам няколко класа вътре и не мога да компилирам само желан от мен клас компилира ми предишният,ако някой може да ми обясни как мога да компилирам избран от мен клас ще бъда много благодарен :)

Тагове:
0
Programming Fundamentals
FireHead avatar FireHead 44 Точки

Най-лесно е да копираш всички класове в основният файл, веднага след основният клас:

public class Problem1

{

public static void Main(string[] args)

                               {

 

                                }

}

public class SomeClass

{

}

...

...

...

Това цялото го копираш и пастваш в джъджа...

1
01/06/2017 13:01:27
minito99 avatar minito99 23 Точки

В джъджа компилира,но когато натисна ctrl + F5 в visual studio ми компилира миналят клас,ако ме разбираш какво имам предвид :)

 

0
FireHead avatar FireHead 44 Точки

Искаш да кажеш миналият project.

Най-вроятно случая ти е такъв:

1. Имаш повече от един проект в солюшъна.

2. Не си си настроил VS-а да компилира/билдва активният проджект, а не първият в солюшъна.

 

Решението:

1. Dаваш десен клавиш върху Solution-a в Solution Eplorer-a.

2. Common Properties -> Startup Project -> Current selection

0
minito99 avatar minito99 23 Точки

Нямах това предвид,но намерих решение понеже идвам от java и там в един проект си правих папки и в папките си правих калсове и си ги компилирах така,но явно тук за всяка задача трябва да правя нов проект,а не мога в един проект да направя повече от един клас,защото се компилира предишния клас.Благодаря все пак :)

 

0
02/06/2017 13:56:06
TeodorStefanovPld avatar TeodorStefanovPld 1283 Точки

Колегата не те е разбрал.. единствения начин да компилираш отделен клас е ако направиш произвидни само на него обекти.тои ти е дал примера как да си настройваш отделните проекти.Но ти искаш в един проект да си активираш отделен клас при асемблиране.. еднинствениа начин е като построиш обекти само на тоя клас.Предполагам искаш да тестваш нещо. Може би с unit testing също може но там ми е мътна индия още. Иначе другото колегата го е обяснил добре 

0