[Programming Basics] Exam - 18 December 2016 - Letters Combinations
Здравейте!
Тъй като ще се явявам повторно на приемен изпит за повишаване на оценката, реших че е добра идея да пререша всички изминали изпити от този формат. За първи път се сблъсквам със подобна задача.
Условие: https://judge.softuni.bg/Contests/Practice/DownloadResource/1786
Може ли някой да ми обясни подробно как би могла да се реши, защото не мога дори и да си прочета входа, тъй като досега не ми се налагало да решавам подобен тип задачи? Как да завъртя цикъла така, че да чета самия символ (буква), а не число?
Нямам готово решение, затова ще се радвам много ако някой ми я разясни или просто ми даде основни насоки!
Благодаря предварително!
Мерси за отговора!
Да, това с 3-те цикъла, проверките ми е напълно ясно, но въпроса ми е как да го завъртя, тъй като при въртене ми отпечатва числа, а не съответния символ. Видях в други решения от форума, че цикъла започва от 'a' но не мога да разбера защо, при положение, че трябва да започне от началната буква (примерно 'f')?
Защото в най-вътрешния цикъл трябва да имаш if проверка за условията, които са дадени. Примерно когато искаш 'f' е по добре да завъртиш цикъла докато стигне до f и чак тогава да се печата нещо в противен случай трябва да правиш проверка за всяка буква.
Мерси! Получи се!