Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
jivako000 avatar jivako000 296 Точки

Квартира, в близост до СофтУни

Здравейте!

Може би е рано да си мисля за това, но искам да чуя какво е вашето мнение по въпроса!

Догодина завършвам училище и обмислям преместване в София, за да мога да уча в СофтУни и евентуално в университет-партньор. Бихте ли ме ориентирали, какви са опциите в близост до СофтУни и има ли някой от вас, който все още обмисля какво да прави след завършването на средното си образование? Бих се радвал на всякакви мнения по темата! smiley

2
Общи приказки
Jordan_Dobrev12 avatar Jordan_Dobrev12 333 Точки

Здравей , аз също като теб догодина завършвам средното си образование и мисля да се местя в София и да съм близо до СофтУни. Също мисля за квартира и най-вероятно (като дойде времето) ще си търся и съквартирант.

Ровил съм по обявите за квартири и някои са си скъпички,(то зависи и от възможностите де) но има и такива,който на пръв поглед изглеждат изгодни.

Иначе , близост до СофтУни (доколкото имам сведения) е кв. Изгрев и кв.Дианабад.Или поне така изглежда според картата на Google (но не съм от София и няма как да знам със точност)

 

 

1
JivkoJelev avatar JivkoJelev 238 Точки

Дианабад , Изгрев ,  Изток , Мусагеница , Студентски град също е близо.Дървеница също.Като цяло кварталите са скъпички, но ако търсиш от по-рано , ще намериш нещо изгодно.

2
e.manolov avatar e.manolov 79 Точки

Дианабад , Изгрев ,  Изток , Мусагеница , Студентски град,Дървеница. Като някои от тях са доста скъпички за квартири като Изток, Изгрев, Студенски град също. Може би Дървеница, Дианагаб и Мусагеница са една идея по-достъпни откъм цени на квартирите. Съветвам ви да си търсите от по-рано, тъй като търсенето е много голямо в тези райони, а предлагането е по-малко, а и някои от тях не са в много добро състояние.

1
18/06/2017 12:17:06
Wencii avatar Wencii 90 Точки

Няма смисъл да гледаш от сега. Обявите в нета на 90% са фалшиви и реално такива апартаменти няма. От друга страна, брокерите не си вдигат телефоните. Търси от по-рано, защото август, септември е ужас. До СофтУни са баровски кварталите и наемите са солидни. Ако ще си със съквартирант, ще ви трябва тристаен => 800-1000 лв., че и нагоре, за около СофтУни. Хубаво е, че има метро, така че навсякъде, където има метро ще ви е удобно. Младост е сравнително близо и наемите са малко по-ниски. Като цяло по-ниски наеми, където има метро, има към зоните, Люлин и тази част на София.

В сравнение с миналата година, когато се местих към София и сега, наемите са скочили с около 100лв (+- по мой наблюдения), така че за догодина нищо не се знае laugh

3
ison4eto avatar ison4eto 40 Точки

Ако учиш в университет-партнор може да получиш общежитие. Няков е казвал как стават нещата потърси. Става дума за Висшето Училище по Телекомуникации и Пощи

2
18/06/2017 15:35:51