Loading...
Krissycherrybomb avatar Krissycherrybomb 5 Точки

[Exam Problems] C# Basics - Exam May - Simple Calculation

Имам един въпрос относно дадената задача..
https://www.dropbox.com/s/3r2uowwa2j1many/%D0%B5exam1.jpg

Според условието , ако (x==0) отпечатваме 6 и съответно , ако (y==0) отпечатваме 5 ,

но когато компилирам този код в системата за оценяване ми излиза грешно..
Според авторското решение , са обърнати Х е 5 , а У е 6 , което излиза вярно?

Това грешка в системата ли е , или аз бъркам някъде

Тагове:
0
Programming Basics
Samuil.Petrow avatar Samuil.Petrow 1550 Точки

Погледни картинката вдясно, когато точките лежат на абцисната ос тогава се изкарва 6 - тоест когато y==0. Еквивалентно когато се изкарва 5: x==0

0
Ivan.Nikolov avatar Ivan.Nikolov 8 Точки

Не е ли вярно, че:

При (X ==0) точката е с кординати Y т.е Console.WriteLine(Y) 

При (Y ==0) точката е с кординати X т.е Console.WriteLine(X) 

При (X,Y==0) точката е с кординати 0 т.е Console.WriteLine(0) 

0
Filkolev avatar Filkolev 4482 Точки

Не точно. При х=0 и у=0 връщаш 0. При х=0 трябва да върнеш 5, а при у=0 трябва да върнеш 6.

0
Ivan.Nikolov avatar Ivan.Nikolov 8 Точки

Ами мислех си, ако юзъра подаде точка с кординати 1)Х==0 и Y==2 или 2)Y==0 и Х==2? 

Да разбирам ли, (по условие поне така го разбирам де), че при подадени Х==0 автоматично очакват Y== МАХ стойност т.е по условие 5 и при Y==0 автоматично очакват Х== МАХ стойност т.е по условие 6? 

Ако това очакват е така или бъркам?
Благодаря предварително .

0
25/10/2014 17:59:59
Filkolev avatar Filkolev 4482 Точки

Това е да, правилно си разбрал. 

1
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.