Programming Fundamentals на Java?
Здравейте, колеги.
Абе, не, че C# е лош език, ама не ми се занимава с него, най-вече защото съм карал Programming Basics на Java и да кажем, че Java е езикът, с който искам да се занимавам. Заради дребната подробност, че Programming Fundamentals се води на C# сега е трябва да превключа на C#, а веднага след това - отново на Java за професионалните модули. За разлика от някои колеги, които смятат, че това е "облагодетелстване", аз съм на мнение, че толкова рано в обучението по програмиране да се минава на друг език, е неприятно и дори вредно. Представете си, че учите едновременно два чужди езика, които отгоре на всичко са подобни - идеята всичко да се смеси в главата ви и да бъркате постоянно думите от единия език с думите от другия, което е неизбежно, струва ли ви се добра?
Така ми хрумна, че мога да си карам Programming Fundamentals на Java. Проблемът беше, че материалът на C# ще ме обърка, което не е фатално, но хаби време. А целта е времето да бъде съкратено до минимум.
Та, в рядък пристъп а гениалност :) ми дойде наум, че мога да ползвам не материалите от Programming Fundamentals, а тези от първия професионален модул за Java - Java Fundamentals, по-конкретно - Java Advanced. Теоретично, би трябвало да се учат същите неща, но вече за Java-платформата, с Java-синтаксис. Така хем бих могъл да си стоя на Java, хем бих се подготвил за следващия модул в обучението!
Добра идея, ама нямам представа доколко е обоснована, тъй като не съм съвсем наясно с учебната програма в Programming Fundamentals и Java Advanced и нямам представа дали се припокриват толкова, колкото ми се иска :) . Затова - моля, ако някой има идея, на базата на собствен опит, дали такава стратегия може да сработи, да даде експертно мнение по въпроса :) .