Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
JJ_Nedelinov avatar JJ_Nedelinov 0 Точки

Препоръка за добър и изгоден графичен таблет (в наличност)

Здравейте, 

тъй като предпочитам да послушам съвета на лектора ни Димитър Дечев, бих искал да Ви попитам с какъв графичен таблет е най-добре да започнем с графичния дизайн? Аз разгледах доста, обаче точно този, споменатия в първата ни лекция не е наличен, бихте ли ме насочили към някой друг?

Благодаря, предварително!

Поздрави, 

J.

0
3D Animation 24/06/2017 12:46:40
Gugrino avatar Gugrino 4 Точки

Този модел е чудесен, това е последна версия, но и по-старите модели са много добри.

http://www.wacom.com/en-us/products/intuos-pro

0
Enichka3 avatar Enichka3 19 Точки

Здравейте,
Ъхъ, Бамбуците (Bamboo) ги спряха преди няколко години, но ако намерите си заслужава и е достатъчно като качество. smiley
Интуосите (Intuos) са с по-добра сензитивност и определено са добър избор.
Хубаво е да помислите и за размера. Не мога да говоря от личен опит (почнах си с А4 бамбуу и още си го ползвам; удобно е), но от познатите, които имат/са имали по-малки размери се оплакват, че не са много удобни и на по-големите определено е по-лесно. Говоря предимно за пълно рисуване обаче, за графичен дизайн може и да не е такъв проблем (само един от въпросните познати се занимава с гр.дизайн).
За други марки не мога да кажа, но Wacom си държат позициите.
Надявам се да съм помогнала.

0
vtashkova avatar vtashkova 0 Точки

Зависи колко пари искате да вложите. Взех си този, който е в линка, споделен от колегата, вариация М - по- големия размер.

Прегледах и претеглих няколко възможности, но се спрях на този, заради новата технология и разликата в цените с други модели по- старо поколение беше пренебрежима. Таблетът е и с тъч- функцията,  която се изключва, когато не е необходима. Лек, удобен и с изчистен дизайн. Над 8000 нива на натиск на писалката - каквото и да означава това- на този етап не мога да го оценя :) Поръчах си и протектор, който пази повърхността на таблета. Не се драска, но бих искала да се подсигуря.

Сега, факт е, че за начинаещ като мен, това е твърде голяма хапка, но мисля, че си струваше покупката от глeдна точка на инвестиция за следващите няколко години. 

Другото, което ми предложиха беше  по- старо поколение, но цената му беше само с 200 по- малко, с по- старата писалка с почти 8 пъти по- малко нива на натиск.

http://www.wacom.com/en-us/products/pen-tablets/intuos

 

Изборът зависи от това, колко пари искате да вложите - и какви са ви плановете за развитие в посоката на рисуване и 3D моделиране. Друго решение е таблет на старо, докато се обучавате и след това инвестирате в нещо сериозно. Обмислих и този вариант за себе си, но реших в крайна сметка да взема новия.

 

 

0
25/06/2017 14:03:19
Trickitty avatar Trickitty 2 Точки

Intuos Draw е горе долу екривалента на Wacom Bamboo. Цената е около 200лв, но го видях в Плесио за 162лв. Би трябвало да е достатъчно за Maya. Intuos Pro са много добри, но може би не са нужни за текущата цел. Те са за прецизна художническа и илюстраторска работа, IMHO.

0
baojia avatar baojia 1 Точки

Аз съм с XP-Pen Star G640 drawing tablet и съм доволен, даже ми се иска да си бях взел големия, че може да се рисува с повече замах. Съответно таблета на е евтин и аз не ползвам нито един от бутоните му. Просто ми е много по лесно да работя с шорткътите на клавиатурата. XP-Pen са отлично бюджетно решение.

https://www.xp-pen.com/product/54.html

0
luskos avatar luskos 3 Точки

Аз си взех VEIKK А50, тепърва ще разбера дали е добър, понеже не съм го получил още, но на цена 100лв + 20лв ДДС като пристигне на митницата смятам че е добра инвестиция като за начало. Имам един старичък който се подхвърля явно от ръка на ръка, защото на всеки му е жал да го изхвърли... Genius, много стара генерация, не си заслужаваше инсталирането на драйверите, не знам как някой е издържал да го ползва, когато е бил последна дума на техниката.

0