Препоръка за добър и изгоден графичен таблет (в наличност)
Здравейте,
тъй като предпочитам да послушам съвета на лектора ни Димитър Дечев, бих искал да Ви попитам с какъв графичен таблет е най-добре да започнем с графичния дизайн? Аз разгледах доста, обаче точно този, споменатия в първата ни лекция не е наличен, бихте ли ме насочили към някой друг?
Благодаря, предварително!
Поздрави,
J.
Здравейте,
Ъхъ, Бамбуците (Bamboo) ги спряха преди няколко години, но ако намерите си заслужава и е достатъчно като качество.
Интуосите (Intuos) са с по-добра сензитивност и определено са добър избор.
Хубаво е да помислите и за размера. Не мога да говоря от личен опит (почнах си с А4 бамбуу и още си го ползвам; удобно е), но от познатите, които имат/са имали по-малки размери се оплакват, че не са много удобни и на по-големите определено е по-лесно. Говоря предимно за пълно рисуване обаче, за графичен дизайн може и да не е такъв проблем (само един от въпросните познати се занимава с гр.дизайн).
За други марки не мога да кажа, но Wacom си държат позициите.
Надявам се да съм помогнала.
Зависи колко пари искате да вложите. Взех си този, който е в линка, споделен от колегата, вариация М - по- големия размер.
Прегледах и претеглих няколко възможности, но се спрях на този, заради новата технология и разликата в цените с други модели по- старо поколение беше пренебрежима. Таблетът е и с тъч- функцията, която се изключва, когато не е необходима. Лек, удобен и с изчистен дизайн. Над 8000 нива на натиск на писалката - каквото и да означава това- на този етап не мога да го оценя :) Поръчах си и протектор, който пази повърхността на таблета. Не се драска, но бих искала да се подсигуря.
Сега, факт е, че за начинаещ като мен, това е твърде голяма хапка, но мисля, че си струваше покупката от глeдна точка на инвестиция за следващите няколко години.
Другото, което ми предложиха беше по- старо поколение, но цената му беше само с 200 по- малко, с по- старата писалка с почти 8 пъти по- малко нива на натиск.
http://www.wacom.com/en-us/products/pen-tablets/intuos
Изборът зависи от това, колко пари искате да вложите - и какви са ви плановете за развитие в посоката на рисуване и 3D моделиране. Друго решение е таблет на старо, докато се обучавате и след това инвестирате в нещо сериозно. Обмислих и този вариант за себе си, но реших в крайна сметка да взема новия.