Loading...
spzvtbg avatar spzvtbg 581 Точки

[Programming Fundamentals] Lists - More Exercises - Problem: 06. * Winecraft - 55 / 100 ?

Понеже явно условието е променено и решението ми от предното издание не минава задавам тук нов въпрос за следната задача:

условието:

джъдж:

опит за решение:

постарах се да изпълня всички условия:

1. Разделяне на гроздовете по тип нормални, малки и големи.

2. Пресмятане на съответните гроздове N - пъти докъто неостанат по-малко или равни на рундовете

3.След всеки рунд зануляване на по-малките или равни на рундовете

ако някой може да помогне.....

Тагове:
0
Programming Fundamentals 29/06/2017 17:47:48
stoiko.bogev avatar stoiko.bogev 78 Точки

Намерих 2 неща, но 1 тест гърми 88/100.

https://pastebin.com/ue9w8Cg6

Това го сложих, защото гроздата които си ги направил 0 не трябва да се инкрементират.

for (int index = 0; index < grapes.Length; index++)
                    {
                        if (grapesKind[index] == 0 && grapes[index] > 0)
                        {
                            grapes[index]++;
                        }

Това го сложих, защото ако имаш едно грозде = 0, всеки път ще ти намаля бройката заради for цикъла, затова отначало даваш grapeCounter на макс стойност и след това нека си проверява бройката.

grapesCounter = grapes.Length;
                for (int index = 0; index < grapes.Length; index++)
                {                   
                    if (grapes[index] <= rounds)
                    {
                        grapes[index] = 0;
                        grapesCounter--;
                    }
                }

Успех по-натам! Толкоз от мен.

1
25/06/2017 15:45:59

благодаря ти много, въобще не се бях сетил че брояча си се намаля със всяко завъртане,

добро око ;))) 

0

здравей отново, просто исках да ти кажа че я дореших, преместих зукъла с плазирането на големите грозвове във зикъла със зреенето преди изчисленията и тръгна 100 / 100

0
stoiko.bogev avatar stoiko.bogev 78 Точки

Евала, пич! Готино е като имаш грешка и да си я намериш, мене това най ме радва smiley

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.