04. Files / Exam Preparation III

Здравейте.

Виждам, че бая хора са изкарали 100% на тази задача и се чудя какво недовиждам :)

Първо по некоректното условие:

  • On the next N lines, you receive the actual files in the format “root\folder\filename.extension;filesize.

Това изречение поне за мен означава, че ще получим N коректно изписани директории и файлове и че няма нужда специална проверка за коректносттан а този стринг. Все пак пише the actual files in the format.... Но не е съвсем така. След много много МНОГО опити в джъджа, реших да сложа проверка за коректното изписване на стринга и се оказва, че от 6ти до 9ти тест правят именно това. Та те минаха, добре.

никъде не пише, че при невалидно име на файл или руут, командата трябва да се скипне. Пише, че при невалидно query трябва да изпишеш "No", но това важи единствено за последната команда. 

Никъде не пише дали са спазени конвенциите изписване на файлови имена - т.е. могат ли да съдържат двуеточия, запетаи, удивителни? Защото след като предното не беше упоменато, значи ли това, че трябва да закгубя още 10 минути писане за да направя и тази проверка? Излишна ли е, нужна ли е?

никъде не пише формата на големината на файла - има ли плаваща запетая, колко е максимума.

Както и да е, на мен единствения тест, който не ми минава е последният и там имам лимит за време.

Някой може ли да сподели какво проверява този тест? Разликата във времето между него и останалите 9 е наистина значима и мисля, че проверих абсолютно всичко, но все не намирам от къде може да идва проблемът. Мисля, че идва по някакъв начин от името на root-a или на самия файл, защото преди да напрвя проверката за коректното им изписване ми даваше ексепшън, а сега е лимит за време.

Съжалявам, че съм толквоа обстоятелствен, но условието на задачата наистина е написано некоректно. Надявам се на изпита да няма такива изцепки.