Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
georgebalinov avatar georgebalinov 67 Точки

UI & Web Design - Финал на курса и какво следва

С едно последно включване от мен за този курс бих искал да сърдечно да поздравя всички, явили се на изпита и специално на тези от вас, които си заслужиха и сертификат!

Не забравяйте, че с курса само напипахме основите на професията уеб дизайнер. На всеки един от вас, който иска да продължи да се развива в сферата му предстоят години работа по най-различни проекти с още по-различни екипи. Единствено чрез опит с реални сайтове ще добиете нужния усет и увереност за да създавате най-добрата си работа.

Имайки добра представа от курса и придобитите знания, бих искал да ви попитам какви неща бихте искали да научите в следващо ниво на курса? Всякакви идеи са добре дошли, и ще се радвам да ги обсъдим заедно тук, в тази тема.

Споделям ви и снимката, която направих в началото на изпита:

Поздрави,

Г.

Тагове:
1
UI & Web Design 06/07/2017 18:32:41
DesislavaShtebetovska avatar DesislavaShtebetovska 3 Точки

Здравейте Георги,

благодаря за споделения опит. Курса беше вдъхновяващ и много полезен за мен. За следващото ниво на обучение бих се радвала да науча още повече - за типографията и как тя се вписва в потребителския интерфейс за различен вид бизнеси и дизайни, какви са насоките в дизайна за различните видове продукти и услуги, как графичния дизайн да бъде създаден така, че да е интуитивен и бързо възприеман от потребителя, като доставя нужното послание. Какво очакват от уеб дизайнера хората, които пишат кода, които сглобяват архитектурата и скелета, логиката на сайта. Има ли правила за гореизброенти неща, кое е задължително, въпреки че дизайна е творчески процес. Много важни са детайлите. Мисленето на дизайнера, къде трябва да се срещне с мисленето на програмиста? Кое е важно? Аз, имам много въпроси. Интересно ще ми е, да сподилите опит от гледна точка на потребителя - как клиента определя и дефинира желанията си, ползвате ли анкетна карта при първа среща с клиент, какви инструменти и подходи ползвате? Искам да видя как един Photoshop файл се превръща в код, как се визуализира и раздвижва, каква е технологията и последователността за това. Интересува ме професионалния подход. Всичко свързано с Уеб front-end ме вълнува. 

Поздрави,

1