Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
dminkov avatar dminkov 37 Точки

Проблем с въвеждане на стойност в Attribute Editor в Maya

Здравейте,

 

При опит за въвеждане на стойност за някой от параметрите на даден обект в Attribute Editor-а на Maya не се получава - при натискане на Enter се връща стойността, която е била преди въвеждането на стойност. Дори при изтриване на някое от числата след десетичната запетая и натискане на Enter не оказва никакво влияние. Също така не се възприема въвеждането на символ "." (точка) за разделяне на цялата от десетичната част на стойността. Проверявам, че със сигурност съм на английски език, сменям езика няколко пъти за всеки случай, но без успех. Някой имал ли е подобен проблем и съответно намерил ли е решение?

 

Благодаря ви предварително!

Митко

0
3D Animation 07/07/2017 12:10:09
smileee00 avatar smileee00 11 Точки
Best Answer

Здравей! Ето линк към възможно решение на проблема- https://forums.autodesk.com/t5/maya-forum/maya-2017-problem-when-i-manually-input-values-they-get-reset/m-p/6471088#M34120 

0
dminkov avatar dminkov 37 Точки

Благодаря!

 

Изглежда от Maya си имат проблеми с Regional & Date Formatting-а на Windows. Трябваше да си променя настройката на десетичния разделител, но поне вече зная защо е така и по-важното е, че работи.

 

Поздрави!

0
flareset avatar flareset 140 Точки

Здравей! На мен ми се беше случило подобно нещо, но с друга програма. Въвеждах стойностите от цифровия блок на клавиатурата, но при изключен Num Lock. Може би и при теб е така.

 

0
dminkov avatar dminkov 37 Точки

Ако е изключен NumLock-а, то цифри не се появяват. А при мен ясно се вижда, че въвеждам нещо, но програмата не възприема промяната. Опитвам с Num-Pad-а, както и с другите числа - не става.

0
10/07/2017 11:03:16
flareset avatar flareset 140 Точки

Тогава виж дали каналите на тези стойности не са заключени. С дeсен бутон на мишката или менюто Channels ---.> Unlock selected.

0
dminkov avatar dminkov 37 Точки

Отключени са атрибутите - става въпрос за размери на полигони. Чрез плъзгача се променят, но ръчното въвеждане на стойност не работи.

0