Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
radit68i avatar radit68i 22 Точки

[Programming Basics] C# Методи за закръгляния

Здравейте,

Начинаещ съм. Докато решавах задачи използвах методи за закръгления и други без да си ми ясни напълно и така не винаги ми излизаха резултатите. И реших да тествам различни методи като пиша например за някакво число в променлива и след това го печатя на конзлата.

 var num = 5.555;

 Console.WriteLine($"{Math.Round(num)}");

И така си правих тестове с още Math.Abs(), Math.Ceiling(), Math.Truncate(), Math.Floor(), Math.Min() и Math.Max() и др. Но ми беше малко досадно всеки път да променям num с различни стойности за по няколко пъти за метод. Но все пак мисля, че ги схванах. Но после се зарибих тези методи да ги събера в една програма и така лесно да се тестват различни стойности за да се схване какво тачно правят.

Ако някой не ги е разбрал все още мисля че тази програмка ще му помогне.: 

exe-то https://drive.google.com/file/d/0B3YiKgG2LrBoSURHZ1dtNFYzb28/view?usp=sharing

кода https://pastebin.com/uNy0S5Gi 

1
Programming Basics 10/07/2017 10:55:33
icowwww avatar icowwww 980 Точки

След третия път не научи ли кое какво прави? :Д

Според мен е невъзможно да се помнят всички неща. Част от тях ти се набиват в главата, заради честата употреба . Но като цяло би било по-добре да свикнеш да ползваш google рационално, защото в един момент просто ще се примириш, че е невъзможно да помниш всичко. 

Спомням си как точно преди Basics exam-а си бях направил нещо като пищов за тези двете Ceiling и Floor. Не помня дали ми свършиха работа на самия изпит, но сега ми става смешно защото ако реша да си направя пищов за изпит от сегашното ниво сигурно ще бъде колкото книга :Д Ние не сме енциклопедии, с толкова достъпна информация на един клик разстояние се губи смисъла от това да помним

2
10/07/2017 00:58:55
trepacha123 avatar trepacha123 47 Точки

Аз съм си направил един sheet със важни неща за Math. Функциите. Ако ти трябва - погледни го! https://docs.google.com/spreadsheets/d/1slEhjLKEt4UpIP2PMwjyuCnHH7Vdw4PCVDJbqRvEKKQ/edit?usp=sharing

1