Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
koksibg avatar koksibg 895 Точки
Best Answer

И аз това питам. Беше по-малко от 200 лв. После го направиха 260(за он-лайн и отговора беше заради виртуанлата класна стая - доре...вече е факт и всичко е ок)  - но сега 330??? 

Едит - твърде вероятно от 2018г да стане и 400лв (дано не стане, но както е тръгнало...)  Поне да се пуска по един уведомителен мейл.

9
20/07/2017 16:35:45
snaikeee avatar snaikeee 53 Точки

Ми не .

Стана 480

:D

0
lubomir.mladenov.5 avatar lubomir.mladenov.5 23 Точки

За 330 лева онлайн студентите явно ще трябва да разчитаме само на лекции. Не знам как се очаква да усвоим добре материала. Задачите, които се решават на лекциите са от туториалите, които ги има в интернет. Според мен не е добре на упражненията да се решават задачите, които са за домашно и да няма никакъв запис на реално решени задачи. По-добрият вариант е да се остави домашното за вкъщи, а на упражненията да се решават други задачи, които да се записват и качват. Иначе излиза, че всичко в този университет се прави за присъствените студенти.

4
DimoNenkov avatar DimoNenkov 4 Точки

0Според мен от тези, които са онлайн не се очаква почти нищо за съжалние. По-скоро са добър PR за СофтУни а и добър доход, най-малкото от положения входен изпит. Всичко, което е направено е ориентирано към тези в присъствена форма. Ако си онлайн и се справяш добре - супер за теб ама ако не се справяш - Ами Сори! И най ме е яд за тези прословути задачи от упражненията. Видеото обикновенно е по 1 час и половината от времето се разясняват някакви очевадни неща и нищо съществено. И това е в случаите, когато видеото е близко до целия материал от заснетото упражнение.

0
12/09/2017 23:56:26
DPDalev avatar DPDalev 10 Точки

Приятелче, като гледам си доста негативно настроен и определено проблемът не ти е SoftUni. Като не ти харесва, имаш много голям избор.

-3
uilan avatar uilan 19 Точки

Аз едвам събрах пари, за да мога да платя тази висока такса. Започвам да си мисля, че по този начин се опитват да накарат повече хора да бъдат присътвено, понеже разликата в цените е по-малка от преди.

1
melik avatar melik 285 Точки

Цените се вдигат бъговете стават все повече и повече и така smiley

1
DimoNenkov avatar DimoNenkov 4 Точки

Мното ти се качват критериите просто :D :D

-1
danslavov avatar danslavov 22 Точки

Точно това е обяснението на Наков - целта е все повече хора да учат присъствено, а не онлайн. Според проучванията на Софтуни онлайн групата има по-ниска успеваемост. Друг е въпросът, че тази статистика може да се интерпретира по най-различни начини, отчитайки или не редица фактори, но така са си решили хората. За увеличението до 330 лв. причината пак беше класната стая. Сигурно са мислели да я направят при предишното увеличение, ама нещо не се е получило.

0
12/09/2017 21:33:27
JivkoJelev avatar JivkoJelev 238 Точки

И аз не разбрах като цяло защо беше увеличението.Главната теза беше виртуалната стая , която ти позволява да гледаш видеата на живо.Е хубу де , ама аз ако имам възможност да ги гледам в точния час на лекцията , щях да съм присъствена форма , а не онлайн ... Както и да е , здраве да е.Сега записах освен PHP и QA , който се води "безплатен".Записах се присъствено , тей като ще имам възможност един път седмично да посещавам унито.Датата за плащането на изпита беше в края на септември, а курса почва утре.Да ама не , без платен изпит не ми дава гарантирано място. :D Just learn for free, ама не баш.

0
VanessaShopping avatar VanessaShopping 48 Точки

Каква е разликата от виртуална стая и гледане на видео офлайн ??? Ако е само времето не виждам логика да се вдигат цените заради това... Другото "Стажанска програма" и какво е това чудо ,че не ми е ясно. Къде карам тоя стаж ? А това направо ме разбива... помощ за намиране на работа :) да но това важи са софиянци. Аз 2-3 пъти питах вече и отговора беше ,че за Русе за сега нема :) .

Е за кво плащам ?

Имам чувството ,че колкото повече взе да се вдига тая цена , толкова повече започна да спада качеството.

Единствената цел според мен на тая тъпня най-вероятно е да се даде шанс и на други подобни "университети"

0
Ivakis avatar Ivakis 98 Точки

Моето мнение е следното - идеята на СофтУни е да обучи максимално добре възможно най-голям брой хора. Как става това?

 

1. По статистика от изпитните резултати се достига до заключение, че онлайн обучаващите са с по-нисък успех и по-често дропаутват. Съответно целта е да "стимулират" хората за избиране на присъствено обучение.

Вижте на nakov.com разбивка и проценти от изследването им.

 

2. След като мерките, които предприемат водят повече колеги в залите, се налага ангажирането на по-голям брой асистенти, ментори, преподаватели, следователно се плащат повече заплати.

 

3. Изградена е системата за гледане на живо /сериозна инвестиция в апаратура и техници/, скоро ще има възможност за отговаряне на всички въпроси в реално време, а не както сега в края на лекцията. Тоест всеки, който е онлайн, ще може да разчита на асистент за помощ при хитване на проблем, а такива особено в Тех модула и ООП курсовете са склонни да те побъркат...

Само вижте колко хора са записани за всеки курс и направете сметка колко асистента ще трябват...

 

И на последно място - предполагам, че всеки е достатъчно добре запознат със средното равнище на заплатите в ИТ сектора, и ако се замисли човек - получаваме професия, която носи > 12к на година и то за junior позиции, не говорим за по-натам, срещу сумата от 1950лв, за срок от 2 години за C# и Java, a за PHP и JS сметката е 1200лв.

На мен ми изглежда като добра оферта? За сравнение УНСС ми взе над 2100лв. за 4 години, възвращаемост 0!

 

В този смисъл си мисля, че трябва да бъдем благодарни за систематизираното, последователно обучение, което ще осигури на повечето от нас добра работа и качествен живот! Какво по-добро от това?

 

4
SvilenYanovski avatar SvilenYanovski 80 Точки

Доста наивни сметки. Аз имам доста приятели от УНСС с много приятни заплати - това че ти не си се справил с ученето и намирането на работа е друг въпрос. Възвръщаемостта на над 90% от курсистите в Софтуни също е 0 по горепосочените причини :) 

3
Ivakis avatar Ivakis 98 Точки

Не изглеждаш сериозно с изказвания от личен характер. 

 

Защо вместо това не уточниш кой набор и от кой град са "доста" от твоите приятели? Какво разбираш под "приятна" заплата? Ама без да си измисляш, нали!?

 

П.С. Ако са сервитьори и готвачи - по-добре не го казвай :)

-4
13/09/2017 10:21:38
SvilenYanovski avatar SvilenYanovski 80 Точки

Коментирам единствено описаният от теб личен пример относно УНСС и Софтуни. Щом даваш лични примери не се обиждай ако някой ги коментира. Искрено ти пожелавам опита ти със Софтуни да не завърши като УНСС и да не се окажеш с 6 пропилени години и 4000лв назад.

Относно заплатите сред икомонистите - поинтересувай се колко печели одитор, експерт счетоводител, портфолио мениджър, анализатор на финансови инструменти,... Във всяка сфера има възможности, но трябва здраво бачкане, а не - учих едикъдеси, но като завърших никой не ме търси за да ми предлага работа. 

И последно - никаква професия не получаваш от Софтуни. От тук получаваш единствено възможност да придобиеш знания (също като в УНСС). Дали ще "получиш професия" и дали тя ще ти "носи >12к на година и то за junior" ще решат хората пред които евентуално ще бъдеш поканен на интервю за работа.

3
svetlioi avatar svetlioi 41 Точки

Нормално... СофтУни най-добрият!

-2
andinkov avatar andinkov 13 Точки

A за тези който са изван България това е едиствения начин да се обучават от разтоние

1
HristoDinev avatar HristoDinev 26 Точки

Това е добър въпрос, на който обаче не знам дали ще се получи отговор.

0