Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
DeyanPeychev avatar DeyanPeychev 20 Точки

Специалност "Web Design" в университетите. Кой е най-добрият избор?

Здравейте,

в средата на обучението си в СофтУни съм вмомента и тази година ще съм 11-ти клас, с което се предполага да започна да се ориентирам към кандидатстване в университети. Искам да се занимавам с front-end, по-точно с web design и съответно си търся тази специалност в някой от ВУЗ-овете в България. Прочетох на много места за различните университети, в които се предлага тази специалност, видях различни гледни точки, но искам да попитам и тук за вашите мнения. Имали ли сте опит с тези специалности, имате ли познати, които са учили тези специалности в България и като цяло някакви препоръки?

Благодаря предварително за отговорите и се извинявам, ако въпросът ми е не по конкретната тема. smiley

0
UI & Web Design 26/07/2017 16:58:40
DeyanPeychev avatar DeyanPeychev 20 Точки

Разгледах го и догодина най-вероятно ще се пусна и там, но все пак ми трябва и висше, а щом ще си губя 4 години, нека поне да е по специалността, с която искам да се занимавам, за това питах за ВУЗ-ове основно :) 

0
SvilenYanovski avatar SvilenYanovski 80 Точки

Препоръчвам съчетаването на Софтуни с НБУ. Преподавателите са свестни, често са имена в областта. Може да запишеш и minor, което ти е подспециалност - нещо по-дизайнерско например... Негатива е, че обучението е по-скъпо от държавните унита. Ако пък парите не са проблем - скачай компютърни науки в Американския Университет направо и си избери подходящи за теб дисциплини.

1
milentertimend avatar milentertimend 25 Точки

При положение че си избрал да продължиш обучението си в СофтУни, е напълно излишно да си губиш времето в който и да е университет.

3
TanyaZheleva avatar TanyaZheleva 354 Точки

Специално за уеб дизайн не мисля, че ще намериш много във ВУЗ-овете. Като кандидатстваща те съветвам да не се поддаваш и на "пикантните" имена за подобни специалности. На повечето места нищо няма да научиш. За уеб може би най-добре ще е НБУ. Ако не държиш да е държавен университет, тогава определено SoftUni Creative си струва. Не се насочвай към ФМИ/ТУ ако държиш точно на тази специалност (не казвам, че не стават, просто имат друга насока).

0