Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
a_rusenov avatar a_rusenov 1103 Точки

Доколкото знам това е свързано с новия ъпдейт на VirtualBox. Без да съм конкретно наясно с проблема, бих ти препоръчал да изтеглиш по-стара версия на VB.

1
Filkolev avatar Filkolev 4486 Точки

И аз имах проблеми с тази версия на програмата, доколкото разбрах от чичко Гугъл нещо не се харесват с моя Уиндоус (8.1) или драйвера на видеото или нещо такова.

Вариантите са или по-стара версия, както препоръча колегата, или друга програма. Аз си сложих WMWare Player и съм много доволен, защото всичко стана много лесно и си подкарах линукса без никакви проблеми за има-няма 5 минути без да ми се наложи някъде да гледам туториал.

1
salih1f1 avatar salih1f1 188 Точки

Инсталирах си WMWare Player. Проблема е, че след това компютъра ми стана адски бавен. Все пак благодаря за отговора. 

0
Filkolev avatar Filkolev 4486 Точки

Ами вероятно вече зависи от самия компютър. Моят е с добри параметри, аз на линукса съм му дал 4ГБ рам и 2 ядра на процесора и не изпитвам затруднения. 

Гледах тези дни първата лекция на Наков от курса по Java, там той имаше доста проблеми, защото хардуера не му е на ниво. За да пуснеш виртуална машина, трябва да имаш ресурсите.

Ако и компа ти е добър (поне 8ГБ рам, 4-ядрен процесор, добро видео), може наистина Player да не е най-добрият вариант. Нямам много опит с виртуални машини, но предполагам си има причини VirtualBox да е толкова популярен избор.

0
verito898 avatar verito898 270 Точки

А някой има ли проблем с курсора ,през virtual box ? Аз инсталирах пакета ,който е качил Наков  - всичко точно подкарах го ,резолюцията е добра , но като натисна примерно някой бутон всъщност трябва да преместя курсора една идея по-нагоре (или по-надоло не знам и аз вече ) :/

 

0