Exercise 06 - Messages, Extended
Здравейте колеги!
за въпросната задача - https://pastebin.com/3s8BvXFi . Дава ми 90/100. прегледах преден коментар по въпроса, там бяха упоменали смислено печатане на съобщенията и презастраховане, че накрая няма да ми дадат да печатам разговора между иван и пешо, а то такъв разговор да няма. за печатането - по-смислено не се сещам, за другото - мисля, че с 50 и 51 ред се застраховам, тъй като търся юзъра точно с подаденото име и после от съобщенията, точно тези със sender другото име (съответно, на следващия ред е vice versa). Други възожни предложения къде толкова бъркам?
благодаря предварително на всеки!
:D :D :D великан!
благодаря много!!! като четеш условието през ред, така става...
поздрави!
Не ми е приятно да съм негативен но Judge е бъгав на тази задача.
При вход на “{senderUsername} send {recipientUsername} {content}” , ако логиката на програмата проверява за думата "send" няма да вземе 100 точки. Което според мене не е коректно. Тоест ако вместо SEND е написано BULSHITS задачата ще мине.
смисъл? ако проверявам дали inputArr[1] == "send" ? странно - ако да речем погрешка е изпуснат спейса между първия юзър и send или между send и втория юзър, то тогава не би работило и когато не проверяваш дали втората дума е send. в случая няма друга команда освен send и не ти и трябва тази проверка според мен, но принципно е хубаво всичко да си работи. не знам, не съм го пробвал.