Loading...
AlexanderBeloev avatar AlexanderBeloev 70 Точки

Как да гледаме видео клипове на 1.5x speed / 2.0x speed

Здравейте,

Понеже предполагам че и на вас не ви достига времето да гледате лекциите по 80 минути от вкъщи, а трябва, защото човек не може да запомни всичко от един път, ето една статиика която ще ви научи как да си настроите YouTube така, че да можете да избирате скоростта на клипчето:

LINK

Надявам се да ви е полезна :)

Тагове:
10
Общи приказки
Lyubo avatar Lyubo 172 Точки
За хората който предпочитат да си свалят и гледат урока на локалната си машина, препоръчвам VLC медия плеър. Давате десен бутон на екрана, избирате Playback -> Speed и избирате клипа да върви по-бързи или по-бавно.
4
ttitto avatar ttitto 1153 Точки
Още по-лесно се регулира скоростта чрез бутоните [  и ]
2
WhatTheFoxSay avatar WhatTheFoxSay 61 Точки
Като за второ гледане на клип - да, но за първо гледане не го препоръчвам.
-1
TsvetinaKoleva avatar TsvetinaKoleva 92 Точки
Имаш право, но е особено полезно за хора, които са минавали вече през материала и все пак искат да чуят лекцията, за да нямат пропуски.

Аз лично гледам на 1.5, а когато срещна нещо ново просто преминавам на Normal ;)
ПП: Евала за темата, защото е тънкост, която си струва да знаеш.
0
ZloboMiR avatar ZloboMiR 50 Точки
Или ако мога да перефразирам - по-добре веднъж на 1х, за да не се налага два-три пъти на 1.5х.
2
xesoin avatar xesoin 9 Точки
можеш да прегледаш на бързо за какво става дума и чак тогава да почнеш да гледаш бавно и спокойно за да можеш да чуеш всичко а ако не ти е интересно няма смисъл да си губиш времето. Както казва г-н Наков в академията на Телерик в лекцията за бързо чете и ефиктивно учене (нацъкай видеото и ако ти е интересно чак тогава го гледай) :) 
1
kasskata avatar kasskata 492 Точки

Аз бих предложил и KMPlayer (secure download) защото му е много удобо и много детайлно настройването на скороста(от 100%(нормално)до 1000% скорост та и повече),обаче проблемът за масите е ,че не съм сигурен дали може да стриймва,но аз го използвам защото работя и гледам лекциите а на работата ми няма нет и тегля лекцията с Ilivid(Secure Download) и след това гледам,пък това е добра практика с тегленето,защото няма да губите време на изпита да търсите специфичен клип ,защото там обесняват примерно как да напишете еди кой си ред код, а само го намирате на локалния диск и пускате.

И повечето записи звучат странно ,което води и до настройване на аудио кедеци и намаляване на ехо,увеличаване на вокали и т.н. а KMP е елементарен за работа в тази насока

1
StanDimitroff avatar StanDimitroff 90 Точки
Аз също ползвам KMPlayer със скорост около 130 % +- в зависимост от темпа на гласа на трейнъра и това доколко ми е позната материята.Може да се поразцъкват филтрите за подобряване на аудиокачеството.Наистина много подходящо за лекция, на която си присъствал или си я гледал вече веднъж.За теглене използвам този инструмент.
1
Christian_Tonev avatar Christian_Tonev 4 Точки

AVG антивирусната изобщо не ми позволи да сваля iLivid!

0
jabalka avatar jabalka 960 Точки

Благодаря за инфото. За тези, които като мен си свалят клипчетата - VLC Player разполага с подходяща функционалност за контрол на скоростта.

1
Когато постнах отговора си, системата не ми показваше нито един отговор в темата... Съжалявам за дублираната информация за VLC Player-a...
0
yavor2000 avatar yavor2000 114 Точки

Може да настроите youtube и да гледате директно на по-висока скорост (1.5х и 2х):

в долната част на сайта youtube.com - try something new - use html5 video player

ето и кратко видео как да направите тази настройка

http://youtu.be/g0bHbZRnY8c

2
Christian_Tonev avatar Christian_Tonev 4 Точки

Колега, много мерси и на теб и на другите за тази информация! Бях прочел някъде във форума нещо по въпроса, но не можех да се сетя в коя тема, а и форума ту показва някои от темите, ту не! Видях по-долу коя беше първоначалната тема, но тук има по-добра (повече и по-подробна) информация, включително и за локално сваляне, и с кои плейъри става манипулация на скоростта. Разбира се, че в интернет е пълно с информация, но с тази тема ми спестихте доста време, а нали това е целта на форума в крайна сметка. От мен + vote и за теб, и за другите колеги постнали полезна информация по въпроса!

0

Технологиите се променят, да добавя едно полезно туулче в темата:

(С уговорката, че може и по-отдавна да го има, но го ползвам от скоро)

HTML5 Video Speed Control - Extension за Chrome

Какво прави?

Директно ти излизат едни красиви бутончета в горния ляв ъгъл на видеото в YouTube и от тях си контролираш скоростта на клипа горе-долу преа една десета. Мнооого е удобно!

2
SimeonSimeonov avatar SimeonSimeonov 77 Точки

Мисля че във Chrome по default можеш да забързваш клипове в ютубе(аз поне нищо допълнително не съм инсталирал и мога да пускам на по висока скорост).
Иначе е доста добър съвет да се гледат клипове на 1.5,аз вече основно така гледам лекциите и спеcтявам доста време(и реално нямам затруднения с разбирането,дори ми е по лесно тъй като по добре се концентрирам на бързи обороти).

ПС:Фън факт:ако искате да чуете как би звучал даден лектор ако се напуши,може да пуснете видеото на скорост 0.5 :P

0

Приложението подобрява работата доста, защото улеснява значително user experience-a. Иначе е ясно, че в YouTube можеш да си сменяш скоростта. Вече става въпрос как да го направиш по-мързеливо, лесно и ефективно (като/ако го пробваш, ще разбереш за какво говоря ;)).

Поздрави!

1
kyamaliev avatar kyamaliev 209 Точки

Абе пробвах го това, ама живя кратко - не ми хареса следното (с кратко търсене не намерих решение на следните "проблеми"):

1. Винаги се вижда
  2. Не може да се управлява с клавиатурата
  3. Трябва да гледаш в браузера, което мен не ми допада много
0
01/04/2015 14:50:48
kyamaliev avatar kyamaliev 209 Точки

Новата версия на GOM Player позволява да се гледа директно от YouTube линка (Ctrl + U), зарежда много бързо, скролването също е бързо, има и бутони за регулиране на скоростта - z,x,c.

Допълнителен плюс да гледаме по този начин е, че можем да си нагласим различни копчета са прескачане напред-назад из видеото през различни интервали от време, което е готино, когато търсим нещо или искаме да чуем нещо наново.

Готина опция е, че с n и b можем да си създаваме bookmarks по видеото с бележки кое какво е.
Добрата новина е, че бележките се пазят някъде глобално и дават възможност после при натискане на б->edit bookmarks да ги видим централизирано и цъкайки на някоя ще отвори отново видеото и отметките ще са активни.

За да работят добре тия неща е най-добре да си създадем плейлист (F8 докато гледаме някакво видео) - долу вдясно на прозореца и записваме плейлиста. Като гледаме допълнителни лекции си ги добавяме и така с времето ще имаме плейлист със всичките неща, които ни вълнуват. Ако се запише плейлистът се запазват и бележките (ако отворим наново линка, те изчезват.

VLC player също може да гледа директно от YouTube, но не го ползвам, че ми е много дървен.

Надявам се да е от ползва това.
Поздрави

3
ttitto avatar ttitto 1153 Точки

За любителите на VLC същата функционалност е достъпна по следния начин: ctrl+B показва прозорец, в който може да се добавят, изтриват, редактират bookmarks. Ако искате да запазите тези боокмаркс след затваряне на плейера трябва да се съхрани плейлист (ctrl+Y). След това след стартиране на плейлиста и извикване отново на ctrl+B се виждат вече съхранените отметки. Ако не се виждат просто добавете една и ще се появят всички стари плюс новата.

Много удобна функционалност - докато си гледате лекцията можете с два три клика да си отбележите къде започват демата и т.н.

3
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.