Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
ambiorix avatar ambiorix 642 Точки

Липса на нулеви тестове в Judge C# OOP Advanced

Здравейте.

Забелязвам, че вече няма нулеви тестове на някои от задачите от упражненията на OOP Advanced. Например в Iterators and Comparators няма нулеви тестове на нито една задача. В Enumerations and Attributes няма нулеви тестове на някои задачи също. На по-сложните задачи с по няколко класа това може да доведе до сериозна загуба на време поради правописна грешка/грешно копиране. Идеята на нулевите тестове беше точно такава, защото и без това не покриват гранични случаи.

Още по-проблематично става когато в документа с домашните на очакван изход пише "true", а judge го чака "True". Хем условието е грешно, хем не може да го разбере това човек от нулевите тестове.

Нарочно ли се прави това или е пропуск?

DJBuro avatar DJBuro Trainer 105 Точки
Best Answer

Здравей, 

Благодаря за обратната връзка за нулевите тестове, ще бъде коригирано в лекцията Iterators and Comparators. Относно нулевите в Enum and Attributes, там вече е умишлено, защото конкретните задачи са прекалено лесно и няма как да се напишат повече от един два теста и съответно няма какво да бъде сложено като нулев. За сметка на това самите тестове са дадени във файла с условията! 

Относно грешката с True и False, за която говорите и за която имаше репорт вчера. Видяна е, но има твърде много пратени решения за тази задача, които ще бъдат нулирани. Затова в момента се изработват нови нулеви тестове, които да покажат главната буква. 

Естествено с тези неточности срока за предаване на Iterators and Comparatos ще бъде удължен! 

1
Pilgrimage avatar Pilgrimage 515 Точки

Съжалявам, но не ми стана много ясно.
Трябва ли да следя резултатите от упражненията в Iterators and Comparators за промяна след евентуален ReTest, или бъдещото вярно пак ще си бъде "True" и "False"?

0
DJBuro avatar DJBuro Trainer 105 Точки

Няма нужда да следиш за промени, каквото и да направим, няма да окаже влияние на предадените вече решения!

1
tiapko avatar tiapko 31 Точки

Здравей, и аз се натъкнах на този проблем и го репортнах (под самите материали има специално място за репортване на грешки в съдържанието на материала), даже си спомням, че съм го репортвал и преди няколко месеца, точно този проблем(но беше счупена формата за репорт и така и не разбрах дали е стигнало до тях). Тъй, като не е отстранен, трябва да допуснем, че е нарочно направено така. 

0
ambiorix avatar ambiorix 642 Точки

Благодаря за информацията.

Да, за по-лесните задачи съм съгласен, че няма нужда от нулеви тестове.

0
vdim15 avatar vdim15 Trainer 43 Точки

Тестовете вече са коригирани, разполагате с нулеви тестове на всяка задача от Iterators and Comparators. Отновно Pet Clinics е видян репорта и нещата са поправени още на момента в документа с условията. Реално грешката беше само там, защото се очаква да принтирате директно булева променлива, която на конзолата излиза с главна буква, както и в тестовете в Judge.

Както е обещал Венци, срокът е удължен с 1 ден :)

0
Maria_ls avatar Maria_ls 383 Точки

Ако правилно съм запомнила бяхте споменали в някоя от лекциите, че работите върху възможност да можем да видим грешните си тестове от изпита по OOP - Basic от този месец. Има ли някакво развитие по въпроса? Или е било просто възможна идея smiley

0