Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
strikeit avatar strikeit 1 Точки

Какво мислите за Lenovo G710 "59412640"

Здравейте,

Решил съм да си закупя лаптоп за пръв път и да се науча да програмирам. Тъй като характеристиките на този лаптоп варирант аз съм избрал следните.

Intel® Core™ i7-4702MQ (6M Cache, 2.2GHz up to 3.2GHz)
8 GB DDR3 1600 MHz
NVIDIA® GeForce® GT 820M 2 GB

Цената горе долу мога да я намеяр до 1250лв.  И идеята ми е да си взема такъв слот за СД със ССД диск 120 гб или повече тъй като мисля че 120гб е 200 лева което е максимума които бих отделил за диск още един.

Какви са ви мненията и препоръките ? 

Благодаря :)

1
Хардуер
dentia avatar dentia 362 Точки

Здравей колега,

не е лошо лаптопчето, но имаш много клавиши да изхабиш докато ти притрябва реално това ссд и тоя процесор и рамта, че и тая видео карта. Бих ти препоръчала, ако ще ползваш лаптопа главно, за да се учиш да програмираш, да не хвърляш напразно пари и да се преориентираш към нещо малко по-евтино. :)

1
dim4o avatar dim4o 289 Точки

Екстра е машината. Изобщо не се замисляй - вземай си SSD ако можеш да си го позволиш. Аз съм с подобна машина и също сега се уча да програмирам. Изобщо не съжалявам за покупката. Ще видиш какъв кеф е да гледаш как избухват разни програми, които до сега си смятал за тежки.

Освен това машината може да ти послужи и за други цели. Не се знае как ще се завъртят нещата. Понякога ми се налага да рънвам софтуер, който използва 100% от мощта и. Иначе колежката е права, че това далеч не е минималната конфигурация. На 6-7 годишния ми лаптоп C# и Java кода се компилираха достатъчно бързо. Но това за конзолните приложениея. Ако си сложиш Android SDK и си пуснеш емулатор на телефон и тази машина, която сега гледаш може да ти се стори слаба в дадени моменти.

1
gudov avatar gudov 274 Точки

Най-добрият упдейт, който може да се направи е да се сложи SSD. Имам 2 еднакви компа(вкъщи и на работа), но на единия му сложих SSD и е просто с пъти по удобен от другия!

0
RumenVasilev avatar RumenVasilev 103 Точки

Колега, лично според мен няма нужда да се набиваш толкова за този процесор, аз бих взел i5 с едно 256гб ССД. Ще заграява по- малко, работи по- плавно и няма да има throttle. С тези прекрасни ССД- та, които правят последно време няма смисъл от инвестиция в такъв процесор. Освен това, толкова бързо остарявт процесорите, че си заслужава само, ако си hard gamer.

Добре си се насочил към ССД, дори най- добрата конфигурация върху едно обикновенно ХДД ще е тегава история. Това моето лично мнение, просто няма смисъл този лаптоп без ССД, каквото и да било то.

2
Shade avatar Shade 33 Точки

И аз съм на мнение, че е по - добре да вземеш i5 като процесор. Производителността му не е толкова значително по - малко от тази на i7-цата, но пък доста по малко грее. Също разгледай някакъв вариант с FULL HD матрица. Ще ми благодариш после хахах :D

1
MarioDandarov avatar MarioDandarov 27 Точки

Аз съм с тази машина и съм пределно доволен. Взех го за 1350 преди месец. Нямам никакви проблеми.

Надявам се да ме изкара 2-3 години докато имам свободни финанси да отделя за нещо по-добро.

На мен ми върши перфектна работа, върви наведнъж виртуална машина, с Visual Studio, с Photoshop CC, заедно с DreamWeaver, отворен браузър и още сума ти малки простотии.

С този процесор за в бъдеще можеш да сложиш още 8 рам и по-хубаво видео и ще те държи доста при добра поддръжка. :)

А SSD, не мисля, че ще ти трябва в следващите 2-3 години. Това вече мисля, че е неразумна инвестиция.

Иначе машината е супер, моя съвет е - взимай я.

0
MartinBorisov94 avatar MartinBorisov94 52 Точки

Аз лично ползвам предишното поколение 4 ядрена i7 + 8 рам + 120 ссд + 1 тб хдд + 2 гб видео. Работи ужасно бързо. Според мен си заслужава инвестицията в такава машина. За първо време няма да ползваш целия ресурс, но предполагам, че няма да вадиш 1000 лв след 1 год пак за машина нали така? ССД си заслужава парите, определено се усеща разликата, когато паля нещо от ССД-то и ХДД-то. Относно греещите I7 за една година не съм имал проблем.

1
strikeit avatar strikeit 1 Точки

Благодаря на всички за съветите и мненията :) Взех го, 1300, през фирмата и ще си дръпна и ДДС-то и ще ми излезе 1100 :) . По-натам ще инвестирам в ССД-то и  е чук :) Само не можах да разбера защо от 1 ТБ имам само 450 гб, пише че останалите са скрити поради някакъв резерв. :) Някои има ли идея как да го фикса ? и да си го разделя на 2, Ц и Д.  Сигурно ще позлвам пегасус за раздялата.

0
a.angelov avatar a.angelov 1317 Точки

Дай скрийншот от Disk Management на Windows да го видим харда?  

ПС. С него също можеш да направиш разделянето.

0
divery avatar divery 8 Точки

Дайте няк'ви линкове бе хора... и аз си търся сега нова машина и за 1300 лв такива характеристики нещо не намирам

 

0
sacho avatar sacho 1 Точки

А какво мислите също за Lenovo G710 но със следните параметри:

Процесор: INTEL CORE i5-4210M

честота на процесора: 2.60 - 3.20 GHz

РАМ: 8ГБ

DDR 3L

Видео карта: NVIDIA GEFORCE 820M 2ГБ

 

0
21/12/2014 00:38:06
SimeonSimeonov avatar SimeonSimeonov 77 Точки

Охо страйки и ти ли идваш в софт уни,много 04Bта виждам тука на последък,няма лошо :)

Лаптопчето иначе не е лошо за тея пари и ако ще го използваш за кодване основно ще ти свърши добра работа,тъй като има добър процесор и рам за тая цена.
За игри обаче 820м е много слабичко.

Също така ти препоръчвам матов екран ако все пак смяташ да го ползваш в залата на софт уни примерно.

Ако искаш виж и тея 2 лаптопа:

http://www.pcstore.bg/bg/laptop-ultrabook/laptopi/laptop-asus-k555ln-dm090d.html?___SID=U

http://www.pcstore.bg/bg/laptop-ultrabook/laptopi/laptop-asus-k550lb-xo183d-8gb.html?___SID=U

Процесорите са им по слаби определено,но имат матови екрани(единия е full HD),доста по добри видео карти,пък и от това което проучих на скоро asus>lenovo като относително качество(макар че нямам лично опит със лаптоп на леново).

Също така бих ти препоръчал да хвърлиш едно око на www.ardes.bg студентите от софт уни имат 5-10% отстъпка,аз реално дори и повече получих като взех един asuski republic of gamers за 1400лв при положение че е 1700лв.

Като им звънеш питай за Симеон Емануилов и го питаи за отстъпката за софт уни(не те проверява дали реално си студент).

0