Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
GeorgiYanov avatar GeorgiYanov 6 Точки

[3D Animation] Render Settings

здравейте, 

в прозореца Render Settings полето Frame Range блокира и не мога да променя обхвата на рендиране, отворих и по рани етапи и на моделиране и на ригване  обаче пак не могат да се променят стойностите. опитах се да отворя сцената на друга версия на Мая, обаче ми дава грешка и не я отваря. някой знае ли разрешение на проблема или да почвам всичко отначало на друга версия на Мая , че тази 2017 е за мазохисти, тия от Аутодеск как могат да пуснат толкова бъгав продукт не мога да разбера. Сцената си я сейфам не по 3 пъти на ден ами по 30 пъти. И на всяка стъпка на проекта се връщам по 5 пъти и почвам всичко отначало. Между другото Мая 2016 е абсолютно същата боза.

 

Тагове:
0
3D Animation 02/08/2017 11:56:37
quadchamfer avatar quadchamfer 37 Точки
Best Answer

Здравей!

Пробвай с др.стойности в полето на Frame Range,различни от тези в timeline ,.т.е. ако сцената ти е 500 квадрата, в полето EndFrame вместо 500,въведи 501,а преди това разшири обхвата на рендериране в timeline. 

0
GeorgiYanov avatar GeorgiYanov 6 Точки

полето Frame Range, ми е фрийзнато, нищо не мога да променя вътре. и то ми е фрийзнато със старт 1 енд 10.000.

пробвах стартирах сцена още от моделирането, пак същото. Това са някакви програмни бъгове. С оутлайнера пак същото стои ми флотнат и затворен като го отворя ми показва само заглавния ред, всичко надолу ми е празно , но него мога да го отворя с клавишите. Мисля да дейнасталирам Маята и на ново да я инсталирам. Ама вероятността да не мога да си отворя сцените след това е доста голяма.

0
quadchamfer avatar quadchamfer 37 Точки

а настройките в render settings - file output- Frame Animation Ext  не са ти на single frame?  те трябва да са с extension(но това го знаеш)!!

0
GeorgiYanov avatar GeorgiYanov 6 Точки

ами май не го знаех :)

ок сега се оправи работата 

благодаря много 

 

0
MarielaShaleva avatar MarielaShaleva 10 Точки

Ако в момента на компютъра ти има две различни версии на програмата изтрии и двете и инсталирай само едната, и използвай учебната версия, тя не е толкова капризна. И се увери че настройките са същите който лектора показа още на първата лекция

0
StefanRumenovGrancharov avatar StefanRumenovGrancharov 31 Точки

Когато се рендира Еднократна снимка на сцена в Render Settings -> File Output -> Frame Animation ext.(extension) по подразбиране е на  name.ext(Single Frame)!
За Анимация със рендър tool-овете  "Batch Render" или "Render Sequence" се използва режима (Multi Frame) със еxtension по избор "name" или "name.ext"  (разликата в двата вида е във видимостта на файловото разширение на края на името).

0
05/08/2017 03:52:34