[3D Animation] Render Settings
здравейте,
в прозореца Render Settings полето Frame Range блокира и не мога да променя обхвата на рендиране, отворих и по рани етапи и на моделиране и на ригване обаче пак не могат да се променят стойностите. опитах се да отворя сцената на друга версия на Мая, обаче ми дава грешка и не я отваря. някой знае ли разрешение на проблема или да почвам всичко отначало на друга версия на Мая , че тази 2017 е за мазохисти, тия от Аутодеск как могат да пуснат толкова бъгав продукт не мога да разбера. Сцената си я сейфам не по 3 пъти на ден ами по 30 пъти. И на всяка стъпка на проекта се връщам по 5 пъти и почвам всичко отначало. Между другото Мая 2016 е абсолютно същата боза.
полето Frame Range, ми е фрийзнато, нищо не мога да променя вътре. и то ми е фрийзнато със старт 1 енд 10.000.
пробвах стартирах сцена още от моделирането, пак същото. Това са някакви програмни бъгове. С оутлайнера пак същото стои ми флотнат и затворен като го отворя ми показва само заглавния ред, всичко надолу ми е празно , но него мога да го отворя с клавишите. Мисля да дейнасталирам Маята и на ново да я инсталирам. Ама вероятността да не мога да си отворя сцените след това е доста голяма.
а настройките в render settings - file output- Frame Animation Ext не са ти на single frame? те трябва да са с extension(но това го знаеш)!!
ами май не го знаех :)
ок сега се оправи работата
благодаря много