Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
denitsadudinska avatar denitsadudinska 0 Точки

Има ли начин да се използва Visual Studio Community 2017 online, без инсталиране?

Търся начин да използвам Visual Studio Community 2017 директно online, без да се налага инсталиране. Ако има такъв моля да споделите. Благодаря предварително.

Тагове:
Jordan_Dobrev12 avatar Jordan_Dobrev12 299 Точки

Принципно има варианти , но са доста неефикасни. 

Линк -> https://dotnetfiddle.net/

Имай предвид , че ако имаш грешки в кода ще ти е по-трудно да ги откриеш,защото .net fiddle няма дебъгер и няма да можеш да си дебъгнеш кода и да видиш къде грешиш.

Предполагам , че не желаеш Visual Studio ,защото е доста голямо , но никой не е казал , че непременно трябва да ползваш него.

Visual Studio Code е доста добра алтернатива и доста по-малко от Visual Studio. Можеш да ползваш него , но проблема е , че нямаш вграден дебъгер,което значи че трябва да си го нагласиш , а пък то не толкоз просто.

В крайна сметка няма да се разминеш без Visual Studio , ако не сега то на по-късен етап ще ти е нужно...и така.

 

 

0
denitsadudinska avatar denitsadudinska 0 Точки

Благодаря много за отговора. Аз го имам и инсталирано, но ми се налага да го използвам и от компютър, на който не мога да инсталирам нищо.

1
natashanikolova avatar natashanikolova 2 Точки

След като няма възможност за инсталация на програма, може да използваш  https://dotnetfiddle.net/ , не може да дебъгнеш програмата, но поне ти казва къде имаш грешки в кода, като изпуснати ";", затварящи скоби или сгрешено изписване на ключови думи. При всички положения е по-добре отколкото да пишеш кода в NotePad.

0