Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
and1teachera avatar and1teachera 19 Точки

[Technical Issue] Linux

Здравейте!
След като хвърлих едно око на Java Basics курса , останових че ще е полезно да ползвам Линукс за него.Проблема е че лаптопа ми прегрява ужастно бързо с Линукс!Първо опитах да инсталирам Ubuntu 14.04 ,но още при инсталацията компютъра прегря 2 3 пъти и се изключи...Порових се малко и разбрах че е по-добре в моя случай или да премина на по-стара версия Ubuntu или да сложа някоя друга дистрибуция.Така се спрях на Mint ,но и с нея проблема е същия...Единствения плюс е че този път поне успях да стигна до инсталация на Линукса!Но все пак докато го ползвам не издържа много...Този проблем при Windows 7 го нямам!Лаптопа ми е HP Probook 4520s с видиокарта ATI Mobility Radeon.Ако някой има идея как да процедирам да сподели.
Благодаря предварително!
П.С : Знам че за курса Линукс не е задължителен ,но аз самия искам да го ползвам.Освен това съм инат и не мога да се съглася току така ,че няма да ми се получат нещата....

1
Хардуер
dim4o avatar dim4o 289 Точки

По принцип този проблем го има при Debian based дистрота. Май прегряването и по-слабата батерия изобщо си е проблем за Линукса като цяло. Убунту уж се хвалят, че са решили този проблем с най-новия кърнъл, но очевидно не е така. Пробвай да инсталираш TLP - води се че помага. Виж тази статия. Има в нета много подобни. Има и още един инструмент който помага, но си спомням, че не трябваше да се инсталира заедно с TLP.

Аз лично също имам проблем с Ubuntu, но той е от друго естество и за съжаление все още няма решение...

1
and1teachera avatar and1teachera 19 Точки

сложих TLP , сложих cpufreq , махнах compiz и лаптопа пак прегрява...дали да се отказвам?Не ми се иска най-малкото ,защото с Windows нямам такъв проблем...

0
dim4o avatar dim4o 289 Точки

За съжаление не се сещам нищо друго... Виж в нета е пълно с  оплаквания от прегряване под Ubuntu. Има и много решения. Някое от тях може да проработи и при теб. Можеш да пишеш и в българския форумЛинукс обществото е доста отзивчиво и все ще се намери някое решение. Важното е да не се отказваш. С Линуксите, човек трябва да е инат :)

1
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6845 Точки

Просто пробвай с друга дистрибуция, аз напоследък останах особено недоволен от убунтуто.

2
Deian avatar Deian 1 Точки

Обнови си BIOS-a до последната версия.

Пробвай и няколко различни live линукс дистрибуции и виж при коя не загрява.

За десктоп аз лично бих ти препоръчал Fedora.

 

0
and1teachera avatar and1teachera 19 Точки

мерси за помощта колеги , но проблема ми се оказа чисто хардуерен , да не кажа електротехнически...Вентилатора ми не прави добър контакт и върти само на моменти.Докато вентилатора не започне да работи напълно , едва ли ще подкарам каквото и да е ..

0