Странен проблем с отпечатването на редове в конзолата
Здравейте Колеги и Колежки,
Натъкнах се на нещо доста странно в C#,по-точно с отпечатването на редове в конзолата!
Исках да отпечатам поредицата от букви AA,AB,AC,AD........,ZX,ZY,ZZ , всяка на отделен ред.ОК! 2 вложени for-цикъла започващи от 'A' и завършващи на 'Z'!Всичко ок,но когато стартирам програмата-какво да видя......Първия ред не е АА(както очаквам),а е ОО.Казвам си...нещо съм сбъркал.....Гледам кода-всичко е ок.Компилирам.....пак същото.....ОО за начало,а краят е ZX,ZY,ZZ.Добре...пускам кода през дебъгара....конзолата нормално си печата AA,AB,AC..... и т.н.Странна работа....Казвам си комбинациите между всички букви са 26*26=676.Ок,слагам и един брояч на операциите и какво да видя......показва 676,обаче 1-вия ред ми е ОО,а не АА,както очаквам.Продължавам да мисля върху проблема и... правя един for-цикъл за числата от 1 до 676,всяко на отделен ред.И познайте....
какво да видя като първо отпечатано число....ами 378.....Странна работа. Е значи 676-378=298.Това означава,че могат да се печатат само 298 реда отзад напред,които да виждаме!
Е въпроса ми е ЗАЩО СЕ ПОЛУЧАВА ТАКА?ИМА ЛИ НЯКАКВА СПЕЦИФИЧНА НАСТРОЙКА ЗА ДА ВИЖДАМЕ НАЧАЛОТО?Примерно ако имаме да печатаме 1000 реда,но ние виждаме само последните 298?
Благодаря предварително за вниманието и се надявам някой да ме "светне" защо се получава така!
Пускам и код на експеримента ми...... https://pastebin.com/Jqdi50TE
Супер!Стана !Благодаря ти много.Изобщо не ми е хрумнало да се ровя в тези настройки!И наистина беше 300. 298 реда които принтирам,1 за Press any key to continue и 1 за натиснатото копче! Благодаря още веднъж!
Точно така, затова преположих 300. На мен ми е 9002 default, не съм го пипал