Loading...
lina_bor avatar lina_bor 0 Точки

[Technical Issue] Проблем с рутера

Здравейте! Питането ми е следното-ползвам интернет през wi-fi .До сега не съм имала проблеми със свързването на дори повече от едно устройство ( 2 лаптопа и 2 телефона с Android). От два дни обаче нещата са коренно различни-само единият лаптоп има интернет. Телефона и другият лаптоп- не могат да се свържат с рутера, при свързване с кабел(през рутера) няма проблем. Имам и стар лаптоп,който преди работеше без проблеми ,но сега и той не може да се свърже с рутера. Рутера е рестартиран няколко пъти,така се промени и зададената от мен парола и сега си е със заводската.

Моля за съвет и съдействие-живея в Испания,а тук всички  са едни "разбирачи" ,та чак ми се плаче.

Благодаря за отделеното време и внимание! 

Тагове:
nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5295 Точки

Вземи си качествено рутерче, не за 30 долара.

0
какво значи качествено рутерче?
0
darinnn avatar darinnn 4 Точки

Какви са марката и модела на рутера?

При опита за свързване дава ли няквак грешка - authentication problem или нещо подобно?

Виж с какво криптиране е паролата и дали се поддръжа от всичките у-ва.

Забрани qos, провери и кои са свободните канали ;)

0
показва,че съм свързана с интернет,но не отваря нищо
0
nickpanaiotov avatar nickpanaiotov 21 Точки

Виж да не ти се е update-нал firmware-a на рутера. Ако е така понижаваш версията

1
оказа се точно това,благодаря ти!
0
gstoyanov90 avatar gstoyanov90 99 Точки

Може да ти е повреден wireless-a. Вземи на заем друг рутер и виж дали проблема е при теб. Може нещо да не му е наред при хардуера  и затова някои устройства с по-добри карти да могат да се закачат, други да не могат.

Както и да е, аз съм с TP Link в нас и всичко е 6, имаме закачени 7 устройства, скороста е супер :) За справка тоя рутер струва 30-тина долара и е 6  :D

1

не е необходимо да вземам друг рутер-в момента ползвам интернет от съседския рутер,връзката не е защитена laughing...наистина лаптопа,койро се свързва с моя рутер е новичък и по-добър от останалите два... в този случай как се процедира? благодаря

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.