Rectangular area/Java/ Programming Basics някой да има решението на задачата?
Хъммм, да нямаш предвид задача номер 5 от упражненията в Джъдж? "Rectangle Area"
Ако е така, ето това ще ти свърши работа:
package com.company; import java.util.Scanner; class p05_Rectangle_Area { public static void main(String[] args) { Scanner input = new Scanner(System.in); Integer a = Integer.parseInt(input.nextLine()); Integer b = Integer.parseInt(input.nextLine()); System.out.println(a*b); } }
За да си сигурна че работи когато го пуснеш в IntelliJ напиши в конзолата примерно 7 и 2 и то трябва да ти даде отговор 14
import java.util.Scanner;
public class RectangleArea {
public static void main(String[] args) {
Scanner console = new Scanner(System.in);
int a = Integer.parseInt(console.nextLine());
int b = Integer.parseInt(console.nextLine());
int area = (a * b);
System.out.println(area);
}
}
Ето и моите решения на задачките от 1вата тема.
Опитал съм да обясня всичко подробно, стъпка по стъпка.
Ето и моето решение на задачата - https://pastebin.com/PHbCZtBy
Успех!
import java.util.Scanner; public class RectangleArea { public static void main(String[] args) { Scanner scanner = new Scanner(System.in); int a = Integer.parseInt(scanner.nextLine()); int b = Integer.parseInt(scanner.nextLine()); System.out.println(a * b); } }
Scanner,светва червено,може би затова не се получава?
Мерси, работи ))
Ох ..аз имам и някакъв проблем с инсталирането на IntelliJ ..но ако и сега не стане след тая преинсталация ще го пусна като отделно запитване.
Мерси много
:)))))
Дава ми Cannot resolve symbol на Scanner и на nextLine ..
Как да го оправя..
Здравей! :)
Благодаря ти за отговора и решението. Може ли да ми кажеш къде точно трябва да напиша примерните 7 и 2, за да проверя дали ми работи кода?