Осигуровки?!
Здравейте приятели,
реших да попитам как стоят нещата с осигуровките с университета ? Смисъл, нали държавните университети покриват осигуровките на студентите си, тук как стои този въпрос ? Покриват ли се , не се ли покриват , сами ли трябва да ги плащаме или се поемат частично ? Нито съм чувал, нито съм виждам темичка по въпроса и тъй като се заинтересувах, предполагам няма да съм единствен, реших да пусна една и да питам. Ще се радвам ако някой даде малко информация относно запитването ми.
Благодарско! (:
Ами да в момента нито работя нито уча, по принцип тази година завърших и си взех средното образование. Реших да се пробвам във втория випуск на университета, но имах някои проблеми и когато ги отстраних, едно, че бях изпуснал доста срокове за предаване на домашните и друго, че имах доста материал да смеля за съвсем кратко време. Малко ми се объркаха нещата, но какво да се прави. Живот и здраве ще се пробвам с третия випуск, Януари месец, а до тогава ще си хвана работа да не стоя безучастно. И просто като стана дума за учене и работене, се натъкнах на мисълта за осигуровките и реших да попитам. Предполагах, как ще ми отговорите, но все пак исках да попитам за да съм на 100% сигурен. Благодарско все пак за отговора.
Както колегата казва, има вариант. Аз вече съм завършил бакалавър и не виждам лично за себе си смисъл да записвам в университет-партньор, но ти след като скоро си завършил средно може да помислиш върху този вариант.
А какви варианти имам като цяло ? Ако може хвърли един поглед на коментара, който съм дал на колегата в долния пост, за да не пиша едно и също нещо 20 пъти и ако си наясно ми нахвърли нещо, за да знам къде и какво ме очаква и един вид с какво ще се сблъскам и какви решения ще предстои да взимам :)