Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият.
Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание.
Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
2 пъти я правя тази грешка, изобщо не погледнах... и се чудя що 2 различни кода работят еднакво грешно :D
Здравейте,
Относно double countDiscount = 1; се мъча да разбера защо е равно на 1./Извинявам се за глупавия въпрос!/
Ще бъда благодарна да ми го разясните!
Благодаря предварително!
Здравей marina.grebenarova,
Идеята на тази единица е, че това е 100% от самата цена. В случая когато имаш намаление тази променлива се променя с процента който остава след намалението. Примерно ако намалението е 0.03% тази променлива ще стане 0.97 (което е 97% от 1) или 97% от цялата цена.
Така на краят на задачата в формулата се изчислява крайната цена и ако не е било нужно да има отсъпка ще се умножи по 1 (което е 100%), а пък ако е имало ще се умножи по 0.97 което ще намали цялата сума с 3% което е желания ефект. (Ако ползваме моят пример)
Надявам се да съм бил полезен.